Ingezonden persbericht


Tijdens Dag van de Bouw op 28 mei (van 10.00 tot 16.00 uur) Open dag bij zorgcomplex De Hulst: een kijkje

achter de schermen bij een bijzonder project!

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de vorderingen van De 'nieuwe' Hulst in Oterleek houdt Wooncompagnie op zaterdag 28 mei 2011 (van 10.00 tot 16.00 uur) een open dag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennis maken met dit bijzondere zorgcomplex en alle betrokkenen bij dit project. De open dag maakt deel uit van de landelijke Dag van de Bouw, die geïnteresseerden de mogelijkheid biedt een kijkje te nemen achter de schermen.

Iedereen is zaterdag 28 mei van harte welkom bij zorgcomplex De Hulst, dat komend najaar wordt opgeleverd. Bezoekers kunnen, onder het genot van een kopje koffie, rustig rondkijken en kennis maken met het project. Voor de kinderen is er een springkussen en het Schermer smartlappenkoor treedt op vanaf 14:00 uur. Tijdens de open dag zijn alle bij het project betrokken partijen aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven over hun bijdrage aan De Hulst en hun overige werkzaamheden. Zo zijn Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie, Bouwbedrijf J. Nat & zn. BV uit Stompetoren en de betrokken architecten vertegenwoordigd. Daarnaast geeft Stichting WarmThuis informatie over de zorg die zij verleent én wonen in De Hulst. Woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Op de plek waar voorheen stolpboerderij De Hulst stond, is een woon/zorgboerderij gerealiseerd voor mensen met dementie. De oude stolp is gesloopt en op karakteristieke wijze herbouwd, naar een ontwerp van Sander Douma Architecten BNA in Stompetoren. Het project is een initiatief van Wooncompagnie en de stichting WarmThuis, een organisatie voor wonen en welzijn voor mensen met dementie. In De 'nieuwe' Hulst gaan in totaal 24 mensen met dementie wonen.

Uitstraling van een echt woonhuis
Op het erf zijn, naast de herbouwde stolp, drie schuurachtige woningen neergezet. De drie gebouwen, ontworpen door Faro Architecten in Lisserbroek, hebben de uitstraling van een echt woonhuis. Dat laatste heeft alles te maken met de overtuiging van WarmThuis, die ervan uitgaat dat mensen met dementie behoefte hebben aan een herkenbare en veilige omgeving, waar zij zich geborgen voelen. De ingang van het bouwterrein bevindt zich aan de Noordschermerdijk 5 te Oterleek. Wie met de auto komt, kan de bewegwijzering volgen, die leidt naar een centrale parkeerplaats. Vandaaruit worden de bezoekers naar De Hulst gebracht.

Noot voor de redactie (