Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 24 mei 2011

Siemens breidt optische codeleessystemen uit met nieuwe functies en additionele varianten

In het segment van de 1D/2D-codeleessystemen breidt Siemens haar portfolio voor industriële identificatie uit met een nieuwe variant van de Simatic MV440. Daarnaast krijgen alle MV440-modellen nieuwe functies, bijvoorbeeld Power over Ethernet (PoE) of de verificatie-licentie Veri-Genius. Innovaties zoals Profinet IO device replacement en de automatische herkenning van code-type en code-aantal zijn ook toegepast bij het kleinere model Simatic MV420.

De nieuwe variant Ultra High Resolution met een resolutie van 1600x1200 pixels vormt een uitbreiding op de Simatic MV440-lijn van de Siemens codeleessystemen. Tot nu toe waren alleen apparaten met een resolutie van 640x480 of 1024x768 pixels verkrijgbaar. De hoge resolutie geeft een bijzonder breed zichtveld, waardoor tot 150 afzonderlijke codes of bijzonder grote codes in één keer gelezen kunnen worden. Met Text-Genius, een licentie voor Optical Character Recognition (OCR) kunnen gebruikers ook het nieuwe apparaat uitbreiden met tekstherkenning.

Bovendien heeft Siemens de hele productgroep Simatic MV440 uitgebreid met PoE. Daardoor kunnen stroom, beelddata en tijdkritische data over één gemeenschappelijke kabel worden verstuurd, waardoor de bekabelingskosten aanzienlijk lager worden. Met de Industrial Ethernet Switches Scalance X108 PoE/X308-2M en PoE/XR324-4M PoE biedt Siemens ook de juiste netwerkcomponenten aan om stroom uit de ethernet-kabel af te nemen.

Vanaf de nieuwe firmwareversie 4.0 kunnen gebruikers met behulp van de separate licentie Veri-Genius alle Simatic-MV440-varianten achteraf uitrusten met de verificatiefunctie ter controle van de markeerkwaliteit van de code. Deze kan via de Simatic Automation License Manager op elk MV440-apparaat met de nieuwe firmware worden geladen. De nieuwste firmwareversie dekt ook de meest actuele AIM-specificatie AIM-DPM-1-2006.

Onder de naam Simatic Ident biedt Siemens een uitgebreid productenspectrum voor industriële identificatie. Het Simatic-Ident-aanbod omvat RFID-systemen alsook optische codeleessystemen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Robert Jan de Leede Tel: (070) 333 1603, E-mail: robert-jan.de.leede@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/industry