MyPension : Bijna 500.000 bezoekers nauwelijks één jaar na de lancering

25/05/2011 17:24

Rijksdienst voor Pensioenen

Het is nu één jaar geleden dat MyPension, het online pensioendossier van de Rijksdienst voor Pensioenen, online ging. Sindsdien werd de website al bijna 500.000 maal geraadpleegd. Via deze online dienst krijgt de burger toegang tot alle informatie over zijn werknemerspensioen.

Op 25 mei 2011, dag op dag één jaar geleden, heeft de Rijksdienst voor Pensioenen zijn online dienst www.MyPension.be gelanceerd. Sindsdien hebben de werknemers en gepensioneerde werknemers en zelfstandigen het beveiligde pensioendossier al 448.231 maal bezocht.

Via zijn elektronische identiteitskaart of via een token kan de burger toegang krijgen tot de site www.MyPension.be waar hij op een gebruiksvriendelijke en beveiligde manier alle informatie over zijn werknemerspensioen kan raadplegen:

~ Elke (voormalige) werknemer kan zijn werknemersloopbaan bekijken, een simulatie van zijn toekomstige pensioenbedrag uitvoeren of de evolutie van zijn pensioenaanvraag in 'real time' volgen.

~ Elke gepensioneerde werknemer en/of zelfstandige kan de datum van de volgende uitbetaling van zijn pensioen te weten komen, een aanvraag indienen om de briefwisseling van de RVP elektronisch op zijn e-mailadres te ontvangen of verschillende officiële formulieren invullen.

Mensen zonder PC of internetverbinding vallen evenmin uit de boot. Zij kunnen hun pensioendossier immers raadplegen via de andere communicatiekanalen: via brief, telefoon (gratis 0800-nummer) of tijdens een gesprek met een RVP-medewerker.

Praktische inlichtingen

Rijksdienst voor Pensioenen

Gratis groene lijn: 0800 50 246 (tijdens de week van 8u tot 12u en van 13u tot 17u)

Website: www.rvp.fgov.be ~ www.mypension.be

Postadres: RVP ~ Zuidertoren ~ 1060 Brussel

E-Mail: info@rvp.fgov.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel