Ingezonden persbericht


Persbericht
Hilversum, 25 mei 2011

PARAMOUNT PRESENTEERT
Van de makers van 'An Inconvenient Truth'
WAITING FOR SUPERMAN
een ingrijpende film over het Amerikaanse schoolsysteem

Vandaag verschijnt de met verschillende industrieprijzen bekroonde documentaire 'Waiting for Superman' op DVD. In deze aangrijpende documentaire legt Academy Award winnaar regisseur Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth) het Amerikaanse schoolsysteem onder de loep. Het verhaal van het falende openbare schoolsysteem wordt getoond door vijf kinderen uit verschillende achterstandswijken te volgen. Het resultaat is een schokkend en hartverscheurend portret van leerlingen, wiens toekomst afhangt van hun educatieve mogelijkheden, maar in een systeem belanden dat hen nauwelijks vooruit helpt.

Waiting for Superman laat zien dat geld bepaalt welke carrière je kinderen zullen krijgen in Amerika. Kunnen ouders geen tienduizenden dollars voor de opleiding van hun kind betalen, dan zijn de kinderen aangewezen op het openbaar onderwijs en een loterij bepaalt of het kind op een goede school terecht komt. Machtige onderwijsvakbonden, slecht presenterende leraren en leerlingen die nauwelijks kunnen lezen of rekenen als ze van school af gaan: de voorbeelden zijn schrijnend en helaas talloos.

Waiting for Superman werd vertoond op het IDFA en heeft ondermeer de Audience Award 2010 op het Documentary Sundance Film Festival gewonnen, alsmede de prijs voor Beste Documentaire van National Board of Review. David Guggenheim laat met deze documentaire op treffende wijze zien hoe het scholensysteem in een rijk en democratisch land als Amerika is uitgegroeid tot een onrechtvaardig en falend beleid.

Releasedatum: 25 mei 2011
Consumentenprijs: ¤ 14,99
Speelduur: 111 minuten