Gemeente De Marne


Provincie Groningen voert werkzaamheden uit aan weg Aduard-Wehe-den Hoorn (N983)

De Provincie Groningen gaat werkzaamheden uitvoeren aan de N983 tussen Aduard en Wehe-den Hoorn. De werkzaamheden beginnen eind juni. Op de N983 is er veel schade aan het asfalt en de wegkanten. Door zwaar verkeer uit tegengestelde richting worden auto's vaak gedwongen om gebruik te maken van de berm.

De weg wordt opnieuw geasfalteerd en de bermen worden verhard. Ook krijgt de weg nieuwe belijning en wordt het groen aangepakt. Buiten de bebouwde kom wordt de maximumsnelheid verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Binnen de dorpen wordt de maximumsnelheid op bepaalde plaatsen 30 kilometer per uur.

Buurtschappen worden herkenbaarder gemaakt met betonbanden aan de zijkant van de weg. Warfhuizen krijgt in 2012 zelfs een volledig nieuwe inrichting. De werkzaamheden aan de N983 gaan naar verwachting tot de zomer van 2012 duren.

Planning werkzaamheden

De gedeelten Aduard-Saaksum en Warfhuizen-Wehe-den Hoorn gaan in 2011 in uitvoering.

De weg wordt in fasen gestremd voor het doorgaande verkeer. Per fase worden omleidingroutes aangegeven. Bewoners worden hierover geïnformeerd door advertenties in de huis-aan-huisbladen en bewonersbrieven.

Het wegvak Saaksum-Warfhuizen wordt in het voorjaar van 2012 aangepakt, tegelijk met het onderhoud van de brug Roodehaan. De brug gaat een aantal weken van z'n plaats en wordt volledig aangepakt.

Meer info over wegwerkzaamheden van de provincie vindt u op www.provinciegroningen.nl