Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 25-05-2011

Gestolen scooter

MIJDRECHT Agenten hielden aan het begin van de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei een jongeman aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter.

Rond 23.20 uur kregen agenten het verzoek van de politiemeldkamer uit te kijken naar een scooter die in de avond in Vinkeveen was gestolen. De agenten keken tijdens hun surveillance naar de scooter uit. Rond 00.25 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren zich op de Borsaliastraat ophield en de melder vertrouwde het niet.

Toen de agenten de Borsaliastraat in reden, zagen zij een jongeman wegrennen. Een agent ging achter hem aan, maar de verdachte wist te ontkomen. Een andere jongeman bleef staan en de andere agent zag vlak bij hem een scooter in een steegje staan. Dat bleek de in Vinkeveen gestolen scooter te zijn. Daarop hield de agent de jongeman, 19 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, aan. De scooter werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bedreiging

MAARSSEN Een man bedreigde op dinsdagavond 24 mei een meisje. Hij werd even later aangehouden.

Rond 20.00 uur liep een 17-jarig meisje uit Maarssen met een vriendin in Antilopespoor. Zij kwamen daar een man tegen die zij kenden, een 26-jarige Utrechter. De man bedreigde het meisje verbaal met mishandeling. Zij belden haar ouders, die direct ter plaatse kwamen. Zij spraken de Utrechter aan, die er vervolgens te voet vandoor ging. Het 17-jarige meisje ging naar het politiebureau en deed daar haar verhaal.

Een agent, die zich in het politiebureau bevond, sprong direct op zijn mountainbike en een andere politie-eenheid ging eveneens ter plaatse. De politiebiker zag de verdachte in Duivenkamp een brandgang in rennen, daar werd hij aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding voor de bedreiging is nog onbekend.