ROC Friese Poort

Leerlingen ontwikkelen besturingskast

25 mei 2011

ROC Friese Poort heeft in opdracht van het Frysk Ljeppers Boun een besturingskast ontwikkeld, om wedstrijden efficiënter te laten verlopen. ROC Friese Poort is hoofdsponsor van het Frysk Ljeppers Boun. De wedstrijden van het fierljeppen lopen vaak uit, dit komt vanwege een beperking aan de stoplichtinstallatie. Het Frysk Ljeppers Boun heeft daarom contact opgenomen met Technu in Drachten met de vraag een nieuwe besturingskast te laten maken.

Stefan Duursma en Jelmer Stel, deelnemers van de opleiding Middenkader Engineering (richting Mechatronica) lopen stage bij het onderwijsleerbedrijf en zijn met dit project aan de slag gegaan. "Een leuke uitdaging! We moesten rekening houden met een aantal voorwaarden, eisen en wensen, maar kregen ook een bepaalde vrijheid. Het was leuk om uit te puzzelen wat de beste optie was," aldus Stefan en Jelmer.

Onlangs heeft de heer Scherjon van het Frysk Ljeppers Boun de nieuwe besturingskast in ontvangst genomen. Hiermee moeten de fierljepwedstrijden van dit seizoen efficiënter gaan verlopen.