Delixl

Nieuw duurzaamheidsverslag: Deli XL pakt door op MVO

24-05-2011

Trots op groei van het verantwoord assortiment

" Ik ben vooral trots op de groei van het verantwoord assortiment. Een verdrievoudiging ten opzichte van 2009. Deze producten presteren beter op het gebied van bijvoorbeeld milieu, dierenwelzijn of gezondheid. In dit online verslag zetten we een aantal van deze producten in de schijnwerpers. "

Erin Troost
Programmamanager MVO

Foodservice groothandel Deli XL publiceert vandaag haar tweede duurzaamheidsverslag. Vorig jaar publiceerde de groothandel haar MVO-beleid, inclusief negen ambitieuze doelstellingen. Dit jaarverslag over 2010 toont de eerste resultaten daarvan, waaronder ruim 8% CO-reductie en uitbreiding van het verantwoorde assortiment. Het duurzaamheidsverslag wordt alleen online gepubliceerd en is vindbaar op www.delixl.nl/duurzaamheidsverslag2010

Bekijk hier het duurzaamheidsverslag 2010.

Ambitie: in top 10 van duurzame foodbedrijven
MVO is één van de speerpunten van Deli XL. "Wij willen in 2015 tot de top 10 van duurzame foodbedrijven behoren. Ondanks dat 2010 economisch een uitdagend jaar was, laten we in het jaarverslag mooie resultaten zien. Achterover leunen vinden we namelijk geen optie. De ontwikkelingen qua MVO gaan hard. We willen nu doorpakken en een voortrekkersrol nemen binnen de foodservice markt", zo laat Dick Slootweg, Algemeen directeur van Deli XL weten.

Belangrijkste resultaten
Het MVO-beleid van Deli XL bestaat uit vijf pijlers, namelijk Ketenverantwoordelijkheid, Klimaat & Milieu, Gezondheid, Food & Service en Gastvrijheid. In 2010 zijn op al deze onderwerpen activiteiten ontplooid, zo werd bijvoorbeeld een MVO-ambassadeursnetwerk opgericht onder collega's en daalde de CO-uitstoot met 8,2% per ton product. Ook steeg het aantal verantwoorde producten fors, naar 3.000 producten eind 2010. Erin Troost, Programmamanager MVO: "Ik ben vooral trots op de groei van het verantwoord assortiment. Een verdrievoudiging ten opzichte van 2009. Deze producten presteren beter op het gebied van bijvoorbeeld milieu, dierenwelzijn of gezondheid. In dit online verslag zetten we een aantal van deze producten in de schijnwerpers."

Transparant en inzichtelijk
Het duurzaamheidsverslag van Deli XL is te vinden op www.delixl.nl/duurzaamheidsverslag2010. Om tegemoet te komen aan de informatiebehoefte van de belanghebbenden, hanteert Deli XL de criteria van de Transparantiebenchmark van het ministerie van EL&I en de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) als leidraad. Deze richtlijnen gelden als wereldwijde standaard voor duurzaamheidsrapportages en maken het mogelijk de prestaties van verschillende organisaties te vergelijken. Het duurzaamheidsverslag van Deli XL voldoet aan niveau B van GRI.

Bekijk hier het duurzaamheidsverslag 2010.

Zie het origineel
Meer weten?

Voor nadere informatie en/of het opvragen van meer foto's:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL
Telefoonnummer:
(0318) 678 662
E-mailadres:
simon-de.ridder@delixl.nl