Gemeente Boekel


Besluiten en plannen Burgemeester en Wethouders 10 mei 2011

In de vergadering van 10 mei 2011 zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Verzoek vrijstelling 19 lid 3 WRO (oud) jo. art. 20 lid 1 sub g BRO (oud) ten behoeve van recreatiewoning aan de Vliegberg 1 te Boekel Op basis van de uitspraak dient een persoonsgebonden vrijstelling te worden afgegeven.

Principeverzoek oprichten Bed & Breakfast aan Het Goor 8 te Boekel De eigenaresse van de woning aan Het Goor 8 te Boekel heeft een principe-verzoek ingediend voor het oprichten van een Bed & Breakfast gelegenheid aldaar. Op 30 november 2010 heeft ons college van B&W beleidsregels voor de realisatie van dergelijke activiteiten vastgesteld. De Bed & Breakfast aan Het Goor 8 voldoet aan de in die beleidsregels geformuleerde voorwaarden en derhalve heeft het college besloten om principemedewerking te verlenen.

Opstarten bestemmingsplanprocedure Zandhoek 1B â Verplaatsing loonwerkbedrijf Van den Broek
Het college besluit om de bestemmingsplanprocedure voor Zandhoek 1B formeel op te starten. Het ontwerp bestemmingsplan wordt gepubliceerd en gedurende zes weken ter inzage gelegd voor zienswijzen. Met dit plan kan het loonwerkbedrijf Van den Broek worden verplaatst van de Runstraat nat Zandhoek 1B.

Passende herbestemming Peelsehuis 3 te Boekel
Het college van B&W heeft verklaard de locatie aan de Peelsehuis 3 te Boekel geen duurzame locatie is voor intensieve veehouderij. Bij de integrale herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2005 zal een passende herbestemming op deze locatie worden gelegd die primair âWonenâ zal zijn.

Handhavingsuitvoeringsprogramma 2011
Op 16 december 2010 is het Handhavingbeleidsplan fysieke leefomgeving gemeente Boekel 2011-2014 vastgesteld. Voortvloeiend hieruit dient jaarlijks een handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) opgesteld te worden.