Gemeente Urk

Overeenkomst Triade en de Rots

Met behulp van een Europese en gemeentelijke subsidie is het project van Stichting De Rots tot stand gekomen. Tot volle tevredenheid huren Stichting Jeugd Opvang Werk Urk en Koffiebar Urk al een aantal maanden hun huisvesting van Stichting De Rots. De gemeente Urk heeft nu een dwarsverband gelegd tussen De Rots en de dienstverlening van Triade Flevoland.

In het project is de gemeente Urk eigenaar van de parkeervoorziening en het plantsoen. Voor het gebruik daarvan betalen zowel de Kinderboerderij als Stichting De Rots een vergoeding. Voor wat betreft het onderhoud worden de cliënten van Triade Flevoland ingeschakeld, die nu al werkzaam zijn op de Groengroep Populier en Kinderboerderij De Stekplek.

"Naast het pand van Stichting De Rots ligt de kinderboerderij waar dagelijks de cliënten van Triade Flevoland actief bezig zijn. We hebben nu een dwarsverband gelegd door een deel van het onderhoud ook door de cliënten te laten verrichten. Op deze manier kan een goede dagbesteding vormgegeven worden" aldus wethouder Geert Post. Zo verwijderen de cliënten het zwerfvuil en wordt het parkeerterrein op een ecologische verantwoorde wijze onkruid vrij gehouden. Daarvoor heeft Triade Flevoland onlangs via het bedrijf Nieuwstad in Emmeloord een onkruidbrander aangeschaft.

In ruil voor het onderhoud biedt Stichting De Rots de cliënten van Triade een aantal keren per jaar een gezellige avond aan. "Die voorwaarde is opgenomen bij de verstrekking van de gemeentelijke subsidie."

Maandagochtend 23 mei 2011 is de overeenkomst ondertekend door wethouder Geert Post en Ruud Stevens, divisiemanager dagbesteding, leren en werken van Triade Flevoland. Natuurlijk waren de cliënten van Triade Flevoland ook aanwezig. De ondertekening vond plaats in het gebouw van Stichting De Rots.