Gemeente Zeewolde


Nieuws

Verslag informatieavond ontwikkelingen Fortenveld-Vestingveld

Tijdens een druk bezochte informatieavond op donderdag 19 mei in het gemeentehuis zijn de aanwezigen geïnformeerd over de ontwikkelingen Fortenveld-Vestingveld.

Maarten de Boer heeft de aanwezigen geïnformeerd over de stand van zaken van de ontwikkelingen op dit moment betreffende Fortenveld-Vestingveld.
In het kader van de ontwikkeling vaarroute de Blauwe Diamant heeft de gemeente in het verleden besloten het oorspronkelijk in de Polderwijk geplande bedrijventerrein uit te plaatsen en zo een afronding van de woonkern te realiseren. Lokale en landelijke belangstelling is aanleiding geweest een PDV locatie (perifere detailhandelvestiging) te ontwikkelen op Vestingveld. Er is gekozen voor een projectmatige ontwikkeling om zo een eenduidig ontwerp en uitstraling te kunnen realiseren. De PDV locatie zal de mogelijkheid bieden voor bedrijfsvestiging op het gebied van Wonen, automotive en leisure. Tevens zal op de locatie Vestingveld het definitieve ketelhuis van Essent gerealiseerd worden.

Knelpunten

In de afgelopen periode is er veelvuldig contact geweest met enkele bewoners van de 'eilanden' Poortwachter, Brugwachter, Sluiswachter en Torenwachter. Hierbij zijn twee knelpunten naar voren gekomen: de hoogte van het bouwplan en eventueel geluidsoverlast veroorzaakt door expeditie. De bewoners van de 'eilanden' hebben een voorstel met een aantal varianten ingediend. Deze voorstellen zijn door de gemeente besproken met de projectontwikkelaar.Hier is uit voren gekomen dat 9 meter een minimale bouwhoogte is voor het gewenste gebruik en dat een wijziging in de fasering onwenselijk is. De projectontwikkelaar heeft aangegeven de gevel aan de Polderwijkzijde een groene uitstraling te kunnen geven.
Het beplantingsplan van de wal die vanuit de Polderwijkzijde het zicht gaat ontnemen op de ontwikkelingen van het Vestingveld is toegelicht. Er is gestart met de beplanting in het 'struweel nat' en de overige beplanting zal in de winter van 2011 - 2012 worden uitgevoerd. De verwachting is dat het in 7 - 10 jaar volgroeid zal zijn.

Op het gebied van eventueel geluidsoverlast is aangegeven dat de gemeente is gehouden aan de milieuwetgeving, hierin staan de normering voor tijden en geluidsniveau's vermeld.

Planning

Onder voorbehoud van besluitvorming zal de komende tijd het bestemmingsplan Fortenveld/Vestingveld in de raad van 26 mei 2011 worden behandeld, het bestek zal worden gegund en worden gestart met de uitvoerende werkzaamheden voor de vaarroute de Blauwe Diamant, welke onder voorbehoud van tijdige start gereed is vaarseizoen 2012. Tevens wordt er gestart met de bouw van het definitieve ketelhuis van Essent.

Na een levendige en soms pittige discussie werd de informatieavond afgesloten. Zie de bijlage voor de gehele powerpoint presentatie die tijdens deze avond is gepresenteerd.
Te downloaden:

* Presentatie infoavond Fortenveld-Vestingveld.pdf (4,16 MB)