Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 24-05-2011

Twee mannen aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagavond heeft de politie twee mannen aangehouden.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding van twee mannen die met elkaar op de vuist gingen op de Arnhemseweg. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat een 42-jarige man uit Amersfoort en een 36-jarige plaatsgeboot, een conflict hadden. De 42- jarige man had de 36-jarige man daarna een kopstoot gegeven. Agenten hielden de 42-jarige man aan ter zake openlijke geweldpleging. Hij is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 40-jarige man ook afkomstig uit Amersfoort gedroeg zich bij de aanhouding van de man hinderlijk naar de agenten toe. Na meerdere malen waarschuwen, hield de man niet op. De agenten hielden hem aan voor verstoring van de openbare orde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor belemmering en verzet.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen een scooter en een fiets op maandagavond, raakte een man lichtgewond. Het bleek dat de man alcohol had gedronken.

Rond 21.35 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietser en een scooter op de Westsingel, ter hoogte van de Molenstraat. De bestuurster van de scooter kwam vanuit de Molenstraat en wilde linksaf slaan de Westsingel op. De fietser kwam vanaf de Bolle Bruggang en wilde de Molenstraat inrijden. De man op de fiets, 28 jaar en afkomstig uit Leusden, botste achterop de scooter en kwam ten val. De vrouw op de scooter raakte niet gewond. Bij de val heeft de man vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken en hij moest naar het ziekenhuis. De agenten roken bij hem een alcohollucht en hij moest blazen. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen, om te bepalen hoeveel alcohol de man had gedronken. De uitslag hiervan laat enkele weken op zich wachten. Tegen de man wordt, aan de hand van de uitslag van de bloedproef, proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Op maandagochtend vond er een ongeval plaats tussen een bromfiets en een auto.

De politie kreeg omstreeks 08.35 uur een melding van een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto op de Wiekenweg. Beiden reden vanaf Hoevelaken richting Amersfoort over de Hogeweg. De bestuurster van de bromfiets, 32 jaar en afkomstig uit Amersfoort, wilde rechtdoor. De bestuurster van de auto, 69 jaar en afkomstig uit Hoevelaken, wilde rechtsaf slaan de Wiekenweg op. Toen de automobiliste rechtsaf sloeg zag ze de bromfietsster over het hoofd. De vrouw op de bromfiets moest met verwondingen aan haar heup naar het ziekenhuis.

Onwel op de snelweg

AMERSFOORT Een vrouw werd op maandagmiddag vermoedelijk onwel, tijdens het autorijden.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Rijksweg A28, bij de afslag Amersfoort-zuid/Maarn. Getuigen hadden gezien dat de auto erg slingerde en het midden van de vangrail had geraakt, vervolgens eindigde de auto rechts in de vangrail. De bestuurster van de auto, een 59-jarige vrouw uit Nijkerk, kon zich niet herinneren wat er gebeurd was. Vermoedelijk is de vrouw onwel geworden. De vrouw is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.