Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 24-05-2011

Snelheidscontrole

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole raakte een automobilist op maandagochtend 23 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

De politie hield van 11.00 uur tot 11.45 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Floraweg. In die tijd werd de snelheid van ongeveer zestig voertuigen vastgelegd. In totaal zes automobilisten werden bekeurd omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u hielden. Eén bestuurder, een 31-jarige automobilist uit Utrecht, maakte het wel heel bont: hij reed 105 km/u. De zes overtreders werden ter plaatse bekeurd en de Utrechter moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Winkeldieven ervandoor

ABCOUDE Twee winkeldieven werden op maandagmiddag 23 juni betrapt. Zij wisten te ontkomen, maar lieten hun auto achter.

Rond 16.20 uur zag een medewerker van een winkel aan het Dokter van Doornplein dat twee Poolse mannen goederen uit enkele stellingen pakten en die niet bij de kassa afrekenden. Twee personeelsleden gingen achter de verdachten aan, maar de verdachten wisten rennend te ontkomen.

Op de parkeerplaats bij de winkel troffen de agenten de auto aan, waarmee de verdachten waren gekomen. In de auto lag een geprepareerde tas. Agenten namen de auto in beslag. De politie zet het onderzoek naar de ontkomen verdachten voort.

Fietsster rijdt door na aanrijding

MONTFOORT Bij een aanrijding tussen twee fietsers, raakte op maandag 23 mei één van hen gewond, de ander reed door.

Rond 13.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit Montfoort vanaf het Kasteelplein linksaf het fietspad langs de Provincialeweg op. Daar kwam hem een vrouw op een fiets tegemoet. Ter hoogte van het verkeerslicht, in de bocht naar de oversteekplaats, botsten zij op elkaar. Daarbij liep de jongen vermoedelijk een gebroken arm op. De fietsster reed na de aanrijding door. Het gaat om een vrouw met een blauwe jas of trui en donker halflang haar. Het slachtoffer is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.