Politie Drenthe

Dinsdag 24 mei 2011

Provincie Drenthe, 24-05-2011

Op de bon voor belediging
EMMEN Een 13-jarig meisje uit Groningen beledigde maandagmiddag in het politiebureau een politieagente. Het meisje werd kort daarvoor aangetroffen op de Oude Meerdijk en bleek niet te zijn teruggekeerd van verlof uit het Poortje in Groningen. Ze ging op de bon en werd teruggebracht naar het Poortje.

Rijden zonder rijbewijs op onverzekerde bromfiets ASSEN Maandagavond bekeurde de politie een 18-jarige bromfietsbestuurster uit Assen. Ze reed over de Kruisstraat toen ze gecontroleerd werd. De jongedame was niet in het bezit van een rijbewijs en tevens bleek de bromfiets onverzekerd te zijn. Ook de in Assen wonende eigenaresse kreeg een bon en de bromfiets werd inbeslaggenomen.

Woninginbraak

DALEN Tussen zaterdagavond en maandagavond vond er een inbraak plaats in een woning aan de Molenakkers. Een raam werd geforceerd waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond onder andere uit een lcd-tv, een computer, en laptop en sieraden.

Autobestuurder zonder rijbewijs

HOOGEVEEN Een 39-jarige Hoogevener ging maandagavond op de bon voor het rijden zonder rijbewijs. De politie trof hem achter het stuur aan in de I.Philipsonstraat. De auto was eigendom van een vriendin. Hij verklaarde les te krijgen van zijn vriendin omdat hij graag zijn rijbewijs wilde halen.

Gewond bij eenzijdig ongeval

HOOGEVEEN Maandagmiddag raakte een 20-jarige autobestuurder uit de De Krim gewond bij een aanrijding op de A37. De man verklaarde tijdens het inhalen van een auto de macht over het stuur te zijn verloren waarna hij in de berm terecht kwam en drie keer over de kop was geslagen. Hij moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Vreemd trio in bezit van inbrekerswerktuig
MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag viel de aandacht van de politie op een zeer langzaam rijdende personenauto in de J. Huygen van Linschotenstraat. In de auto zaten drie in Tilburg wonende mannen, 33, 37 en 38 jaar oud. Tijdens het gesprek met hen konden zij geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid in Meppel. In de auto lagen enkele grote rugtassen gevuld met diverse
gereedschappen/inbrekerswerktuig. De 33-jarige Tilburger, die de auto bestuurde, bleek na onderzoek nog een geldboete van 29 euro te moeten betalen en bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te bezitten. Hij betaalde de boete en ging op de bon voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De 37-jarige man bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid speed en werd bekeurd voor het in bezit hebben van harddrugs. De 38-jarige eigenaar werd eveneens bekeurd voor het in bezit hebben van een kleine hoeveelheid speed. De werktuigen werden inbeslag genomen en het trio werd voor het bezit daarvan bekeurd. De Tilburgers werden onder begeleiding naar de provinciegrens begeleid en dar overgenomen door de collegas uit Overijssel.

Poging inbraak tabakszaak.

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag werd getracht in te breken in een tabakszaak aan de Rolderstraat. Een ruit van de toegangsdeur werd met een stoeptegel vernield maar de daders zijn niet binnen geweest.