KNHS


Leon Thijssen wint Grote Prijs van Pforzheim
22 mei 2011

PFORZHEIM (KNHS) - Leon Thijssen (Baarlo) heeft met Tyson in het Duitse Pforzheim de Grote Prijs op zijn naam weten te schrijven. In de barrage was de Limburger net even sneller dan de Ier Cian O'Connor, die met Temple Road lange tijd aan de leiding ging. De Zwitser Beat Mändli wist met Louis ook foutloos te blijven en werd derde, net voor de Ier Shane Breen met Cos I Can, die vierde werd. Van de elf combinaties die zich voor de barrage wisten te plaatsen was Leon Thijssen de enige Nederlander.

"In Duitsland vindt je op dit niveau geen lichte wedstrijden. Het basisparcours stond echt aan de maat en Tyson pakte gewoon perfect aan. In de barrage voelde ik dat we voluit konden gaan. Het liep vanaf de eerste meter goed en voor mijn gevoel liep het barrageparcours als vanzelf", aldus Thijssen, die met zijn zege een Mercedes Benz D 160 personenauto won.

Willem Greve (Diepenheim) liep met de KWPN goedgekeurde hengst Ukato tegen een springfout aan in het basisparcours en legde beslag op de 16de klassering. Van de gebroeders Van Asten realiseerde Mathijs (Ysselsteyn L.) twee springfouten met Credence Z in het basisparcours en dat was evenveel als zijn broer Leopold (Duizel) met VDL Groep Amelie. De tijd van Mathijs was echter fractioneel beter, waardoor Mathijs als 23ste eindigde en Leopold als 24ste.
In de finale van de Midden Tour legde Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Vigaro (v. Tangelo van Zuuthoeve) beslag op de tweede plaats, achter de Fransman Roger-Yves Bost met Nippon d'Elle. In de ochtenduren van zondag werd de finale van de jonge springpaarden verreden. Daarin zegevierde de Duitser Oliver Lemmen met Quintus, voor Gert-Jan Bruggink (Weerselo) met Primeval Dejavu (v. Heartbreaker) en Gerco Schröder met Eurocommerce Callahan (v. Contendro). Leon Thijssen legde in deze wedstrijd met White Snow (v. Casco) beslag op de zevende plek.
Op zaterdag was Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo) op dreef in het hoofdnummer van die dag met de goedgekeurde KWPN hengst Verdi. In het basisparcours slaagden 13 combinaties er in het zware 1.50 m. hoge parcours in takt te laten. Daaronder de jeugdige inwoner van Mierlo. Net als in de barrage van de Global Champions Tour in het Spaanse Valencia besloot Maikel te trachten een vlotte foutloze ronde te realiseren en dat lukte hem, waardoor hij als vierde eindigde. De overwinning ging in deze wedstrijd naar de Fransman Roger-Yves Bost met Nifrane de Kreisker.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.goldstadt-cup.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m):


1) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (Numero Uno x Voltaire) - 0 / 0 - 41.86

2) Cian O'Connor (Ier) - Temple Road - 0 / 0 - 42.13
3) Beat Mändli (Zwi) - Louis - 0 / 0 - 42.22
16) Willem Greve (Diepenheim) - Ukato (Stakkato x Literat) - 4 23) Mathijs van Asten (Ysselsteyn L.) - Credence Z - 8 24) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Amelie (v. Luidam) - 8 31) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce California (Corland x Ramiro) - 14

Uitslag Finale Mittlere Tour (1.50m):


1) Roger-Yves Bost (Fra) - Nippon d'Elle - 0 / 0 - 42.77
2) Gerco Schröder - Eurocommerce Vigaro (Tangelo van de Zuuthoeve x Renville) - 0 / 0 - 44.88

3) Cassio Rivetti (Ukr) - Böckmanns Lazio - 0 / 0 - 45.22

Uitslag Finale Youngster Tour (1.40m):


1) Oliver Lammer (Dui) - Quintus - 0 / 0 - 33.79
2) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Primeval Dejavu (Heartbreaker x Ramiro) - 0 / 0 - 35.06

3) Gerco Schröder - Eurocommerce Callahan - 0 / 0 - 35.69 7) Leon Thijssen - White World (Casco x Ferro) - 0 / 0 - 36.43

Uitslag Grote Tour (1.50m) (za):


1) Roger-Yves Bost (Fra) - Nifrane de Kreisker - 0 / 0 - 41.42
2) Luciana Diniz (Por) - Winningmood - 0 / 0 - 43.74
3) Angelica Augustsson (Zwe) - Mic Mac du Tillard - 0 / 0 - 45.44
4) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Vleut (Quick Star x Cantus) - 0 / 0 - 46.96