KRO

Hoofdrolspeler Midsomer Murders komt naar Nederland

Uitzenddatum: 21/05/2011

Acteur John Nettles, inspector Barnaby in de populaire KRO Detectiveserie Midsomer Murders, komt op zaterdag 21 en zondag 22 mei mei naar vier plaatsten in Nederland: Den Haag, Amsterdam, Arnhem en Eindhoven. Nettles is te gast op de vier KRO Detectivepremières, waar liefhebbers drie splinternieuwe afleveringen van bekende detectiveseries kunnen zien.

Van `Midsomer Murders' kan men de aflevering `Death in the slow lane' bekijken, de eerste aflevering met de nieuwe hoofdrolspeler Neil Dudgeon die de rol van John Barnaby speelt. Barnaby wordt aangeklampt door Harriet Wingate, directrice van de Darnley Park Girls School, die hem vraagt om een oogje in het zeil te houden op de jaarlijkse Classic Car Show. Hij stuit op het mysterie rond de moord op een raceautobestuurder in de jaren 60.

In de detectiveserie `Blue Murder' combineert inspecteur Janine Lewis (Caroline Quentin) als alleenstaande moeder haar veeleisende baan met de zorg voor haar kinderen. Zij en haar team onderzoeken een moord op een militaire basis. Janine is erg gecharmeerd van de knappe majoor en dit is wederzijds!

Derek de Lint
In de aflevering `The Prodigal' van `Silent Witness', speelt de Nederlandse acteur Derek de Lint de rol van ambassadeur Pieter van Buren in Londen. Tijdens een schietpartij in de Nederlandse ambassade worden enkele van zijn familieleden neergeschoten. Ook blijkt zijn kleinzoon te zijn ontvoerd.

De Detectivepremières worden in de volgende plaatsen gehouden: Zaterdag 21 mei van 11:30 - 16:30 uur in Pathé Tuschinski Amsterdam en in Pathé Buitenhof in Den Haag Zondag 22 mei van 11:30 - 16:30 in Pathé Rembrandt in Arnhem en in Pathé Eindhoven

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.kro.nl/detectives.