KRO

KRO's XXL aflevering 1: Even voorstellen

Uitzenddatum: 22/05/2011

Robin (22) is een fanatiek sporter. Niet iets wat je zou verwachten als je hem ziet, want hij weegt zo'n 200 kilo. Achterliggende oorzaak van Robins overgewicht is een eetbuienstoornis en daarvoor is hij zelfs opgenomen geweest in een verslavingskliniek. Sofie zoekt hem op op de squashbaan.

Lieke (24) staat aan de vooravond van een ingrijpende operatie; een maagverkleining. Na alles al geprobeerd te hebben lijkt dit voor Lieke de enige oplossing. Sofie eet met Lieke haar `laatste avondmaal'.

Laura (12) snoept al jaren stiekem om het nare gevoel van het pesten een beetje weg te kunnen nemen. Met als gevolg dat ze op 12-jarige leeftijd al 90 kilo weegt en suikerziekte aan het ontwikkelen is. Om dit een halt toe te roepen volgt Laura een speciaal dieet om weer normaal te leren eten.

In KRO's XXL volgt KRO presentatrice Sofie van den Enk een jaar lang het leven van vijf jonge mensen met ernstig overgewicht; Tom (29), Laura (12), Lieke (24), Yvette (29) en Robin (22). Welk verhaal schuilt er achter de kilo's?

KRO's XXL, zondag 22 mei om 21.20 uur op Nederland 3

Programma

KRO's XXL

Presentator

Sofie van den Enk

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: