KRO

Nieuw programma KRO's XXL: Sofie van den Enk volgt mensen met overgewicht

Uitzenddatum: 22/05/2011

Na de succesvolle serie KRO's XXS komt de KRO in het voorjaar van 2011 met KRO's XXL. Zoals de naam al doet vermoeden staat in dit programma het thema `overgewicht' centraal. Sofie van den Enk volgt gedurende enkele maanden een aantal mensen met overgewicht. Ze wil laten zien hoe het dagelijks leven er uitziet en vooroordelen wegnemen.

KRO's XXL laat zien hoe het is om te leven met (ernstig) overgewicht. Wat voor invloed heeft dat op zijn/haar gezondheid en tegen welke problemen loopt hij/zij aan. Maar ook hoe het leven van de persoon er verder uitziet en waar hij/zij plezier uithaalt.

Er bestaan veel vooroordelen over overgewicht. Het blijkt voor de buitenwereld lastig om te begrijpen wat het nou echt inhoudt, waarom iemand het heeft en hoe iemand die het heeft zich echt voelt. Zeker in het geval van de vaak onbegrepen eetstoornis `Binge Eating Disorder', een psychische aandoening die in veel gevallen met overgewicht gepaard gaat. Wat ligt hieraan ten grondslag en hoe ziet de eetstoornis er precies uit?

Sofie van den Enk presenteerde voor KRO op televisie o.a. de programma's `Hints' en `Ouders hebben geen Seks'. Op de radio is ze iedere zondagavond van 20.00 tot 22.00 uur te horen in het programma `PS Radio'. Sofie kijkt ernaar uit om KRO's XXL te mogen maken: "Ik vind het heel bijzonder om deze groep mensen gedurende een langere tijd te mogen volgen. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het in dit programma om de mensen zelf gaat, en de problemen waar zij in het dagelijks leven tegen aanlopen. En dat het niet alleen om kilo's en afvallen draait."

KRO's XXL, 22 mei bij de KRO op Nederland 3

GeĂŻnteresseerden tussen de 12 en 40 jaar kunnen zich nog opgeven op www.kro.nl/xxl.