Politie Gelderland-Zuid

Verdacht van inbraak

Nijmegen, 21-05-2011 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een poging inbraak gemeld in de Kamerlingh Onnesstraat. De verdachten zouden zijn gevlucht. Meerdere politieagenten gingen erheen en zochten in de omgeving.

Ter plaatse spraken agenten met de melder. Hij wees een man aan die iets verderop kwam aanlopen. Op aanroepen van de agenten bleef de man staan. Op dat moment kwam een tweede man aanlopen. Toen deze de agenten zag, ging hij ervandoor. Agenten zetten hierop de achtervolging in, maar de man wist te ontkomen. Na een onderzoek in de wijk werd duidelijk dat bij een woning aan de Kamerlingh Onnesstraat was geprobeerd in te breken. Getuigen verklaarden dat zij twee personen hadden gezien. Hierop werd de 26-jarige Nijmegenaar aangehouden.

Agenten zochten nog steeds in de omgeving naar de tweede verdachte. Daarbij zagen ze een auto rijden die bij het zien van de agenten wegreed. De agenten gingen er achteraan en op de Heidebloemstraat vonden ze de auto. De drie inzittenden probeerden weg te komen, één van de mannen voldeed aan het eerder opgegeven signalement. Hierop werd het drietal, van 20 en 24 jaar uit Wijchen en 33 jaar uit Nijmegen, aangehouden.

Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit buurtonderzoek is gebleken dat ook bij een tweede woning aan de Kamerlingh Onnesstraat is geprobeerd in te breken. De 26-jarige Nijmegenaar zit nog vast op verdenking van poging inbraak. Uit onderzoek is gebleken dat de drie mannen van 20 en 24 jaar uit Wijchen en 33 jaar uit Nijmegen niet met de inbraak in verband gebracht kunnen worden. De mannen van 20 en 33 jaar zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 24-jarige Wijchenaar zit nog vast omdat hij nog meerdere boetes had openstaan. De politie onderzoekt de zaak verder. (10)

Laatst gewijzigd 21-05-2011 15:45 | © Regio Gelderland-Zuid |