Gemeente Spijkenisse


Openluchtbioscoop, NK Vliegeren en Vliegerfestival

18 april 2011

Vliegerfestival 2009

Zaterdag 21 mei 2011: De ExxonMobil Openlucht Bioscoop, Zondag 22 mei 2011: het NK Vliegeren en het Vliegerfestival op de Maasboulevard.

Op zaterdag 21 mei 2011 vindt de eerste openluchtbioscoop van Spijkenisse plaats: De ExxonMobil Openlucht Bioscoop. De dag daarna, zondag 22 mei 2011, zijn er twee andere leuke happenings: het NK Vliegeren en het Vliegerfestival. De evenementen vinden plaats op de Maasboulevard aan de Oude Maas.

ExxonMobil Openlucht Bioscoop

ExxonMobil Openlucht Bioscoop wordt voor het eerst gehouden in Spijkenisse en biedt vanaf 20.00 uur een leuke avond. Er zijn stoelen en banken aanwezig, het is gratis en ook aan de inwendige mens is gedacht. Diverse horecaondernemers verzorgen drankjes en hapjes. Om 21.00 uur gaat de film van start. De Maasboulevard is groot genoeg om aan iedereen plek te bieden en iedereen is dus ook welkom. Men mag uiteraard ook zijn eigen stoel meenemen. Zodra de naam van de film bekend is wordt deze uiteraard bekend gemaakt.

De openluchtbioscoop wordt geheel gesponsord door ExxonMobil. Mobil 1 heeft verschillende promotiematerialen waaronder een Formule 1 auto die geheel is opgebouwd uit lege Mobil 1 olieflessen, de zogeheten Bottle Car. Deze auto is tijdens het evenement te zien op het terrein.

Nachtvliegeren

Na afloop van de film wordt een demonstratie nachtvliegeren gegeven. Nachtvliegeren is een nieuwe trend in het Chinese vliegerlandschap en zorgt voor spectaculaire gezichten in het donker. Het nachtvliegeren is de opmaat voor de volgende dag, als het Vliegerfestival en het NK vliegeren plaatsvinden.

Vliegerfestival

Het Vliegerfestival biedt dit jaar wederom een aantrekkelijk programma. Naast het NK Vliegeren staan er allerlei activiteiten voor de hele familie op het programma. Het vliegeren voor jong en oud staat uiteraard centraal, maar daarnaast zijn er tal van andere leuke dingen te doen.

Voor de allerkleinsten is er een workshop vlieger maken voor EUR 1,-. Er zijn twee grote springkussens aanwezig en er is een echte kinderboerderij met een ezeltje, geitjes, schapen, kippen, konijnen en cavia's om te aaien. Er wordt snoep gedropt vanaf een hoge vlieger en er is een ballonnenclown. Ook worden er gratis suikerspinnen uitgedeeld.

Voor de wat oudere jeugd organiseert Jongerenwerk Spijkenisse diverse activiteiten, zoals tafelvoetbal, Super Vier op een Rij, biljarten, schaken, dammen, een gitaarworkshop, een breakdanceworkshop en een rapworkshop waarbij de deelnemers zelf de tekst schrijven en de rap opnemen.

Ook het Sportteam van de gemeente is present. Het team organiseert voetbalwedstrijden, volleybalwedstrijden en een heus fitnessparcours voor iedereen die fit wil worden die dag. De scouting is eveneens aanwezig en biedt kinderen een hindernisbaan.

Horecaondernemers verzorgen de (fris)drankjes en lekker eten. Een ijscoman is de hele dag present voor overheerlijke ijsjes.

Versierde vliegers

Tot slot kan een aantal speciaal voor het Vliegerfestival versierde vliegers bewonderd worden. Deze vliegers zijn versierd door basisschoolkinderen van een aantal scholen in Spijkenisse. Zij deden mee aan een wedstrijd vlieger versieren.

Programma:

Zaterdag 21 mei 2011
ExxonMobil Openlucht Bioscoop
Terrein open: 20.00 uur
Aanvang film: 21.00 uur
Nachtvliegeren: 23.00 uur
Einde: 24.00 uur

Zondag 22 mei 2011
Vliegerfestival en NK Vliegeren
Start: 11.00 uur
Einde: 17.30 uur