Gemeente Almere

Zaterdag 21 mei feestelijke opening nieuwe fietsbruggen Buitenring

12-05-2011

Ter ere van twee nieuwe fietsbruggen in Almere Buiten organiseert de gemeente Almere zaterdag 21 mei een tourtocht, waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Vanaf 11.30 uur kunt u via nieuwe routes Almere Buiten verkennen. Er is een fiets- / skateroute van ongeveer 20 kilometer en er zijn twee wandel- / skateroutes van ongeveer 5 en ruim 10 kilometer. Om 16.00 uur zal wethouder Berdien Steunenberg de fietsbruggen over de Buitenring feestelijk openen.

Na de feestelijke opening worden de prijzen uitgereikt. Alle deelnemers die bij één van de twee stempelposten een stempelkaart hebben gehaald en daar vóór 15.30 uur hun volle kaart weer hebben ingeleverd, maken via loting kans op een nieuwe (kinder)fiets of een VIP-safari door het Oostvaardersplassengebied.

Twee nieuwe fietsbruggen

Met de twee nieuwe fietsbruggen wordt het voor fietsers, wandelaars, hardlopers en skaters vanuit Almere Buiten veel gemakkelijker om de prachtige natuur te bereiken van de Oostvaarders. Het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders ligt nu praktisch om de hoek. En naast het beter bereikbare groen, zijn drie buurten in Almere Buiten met talloze architectonische hoogstandjes - de Stripheldenbuurt, Eilandenbuurt en Regenboogbuurt - ook makkelijker te bereiken.

Feestelijke opening om 16.00 uur

Zaterdag 21 mei om 16.00 uur opent wethouder Berdien Steunenberg de nieuwe fietsbruggen. Zij biedt de fietsbruggen symbolisch aan de Buitengewone Buitenaren aan. Verder zet zij twee bijzondere Almeerse fietsers in het zonnetje: Alex Mengoulas (13 jaar), Nederlands jeugdkampioen wielrennen 2009 en 2010, en Tine van den Beekvierel (86 jaar), die nog wekelijks meefietst met Fiets & Geniet (55+). Beiden zijn lid van de Fiets Race & Toer Club Almere. Hierna volgt de prijsuitreiking en wordt er een toost uitgebracht op de nieuwe fietsbruggen.

Stempelposten voor de tour

Van 11.30 uur tot 15.30 uur zijn twee stempelposten geopend, waar onder andere de stempelkaarten en nieuwe routes klaarliggen. De ene stempelpost staat bij het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, hier stempelen Buitengewone Buitenaren. Stad & Natuur organiseert op deze locatie van 13.00 tot 17.00 uur een open dag `Flevoland pakt uit', met allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen.

De andere stempelpost ligt aan het eind van de Evenaar, vlak bij de fietsbrug over de Buitenring. De post is te herkennen aan de tenten en parasols die erbij staan. De bewoners van Polter 50+ en Paladijn stempelen hier de kaarten af.

Gratis architectuurwandeling

Stipt om 14.00 uur start een gratis architectuurwandeling, deze duurt twee uur. Een ervaren gids van architectuurcentrum CASla vertelt over de architectuur in de Stripheldenbuurt en de Eilandenbuurt. Zoals Paladijn en Nusantara, de Ketelhuiswoningen en Buitenkans. Alle mensen die meedoen aan deze wandeling, krijgen na afloop de Architectuurgids Almere Buiten. Belangstellenden kunnen zich vanaf 13.45 uur melden bij de stempelpost aan het eind van de Evenaar.

Fijne prijzen op 21 mei

De prijzen die die gewonnen kunnen worden zijn onder andere beschilderde fietsbellen, een verrekijker, de Architectuurgids Almere en een lunch voor twee personen in het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders.

Wie de hoofdprijs wint, mag kiezen uit een (kinder)fiets van maximaal EUR 250 óf een safari met een VIP-busje (ter waarde van EUR 250) door het Oostvaardersplassengebied dat normaal alleen toegankelijk is voor Staatsbosbeheer. Dus kom zaterdag fietsen, wandelen, hardlopen of skaten, probeer de nieuwe fietsbruggen, scoor een volle stempelkaart en maak de opening mee!