Gemeente Veere


Nieuws

STAPAVOND voor ouders in Domburg

De gemeente Veere en enkele horecaondernemers uit Veere organiseren op vrijdag 20 mei een stapavond voor alle ouders/verzorgers van kinderen van 13 tot en met 16 jaar. Op deze manier kunnen zij kennismaken met de horecagelegenheden waar hun kinderen uitgaan en bovendien is dit een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het thema jeugd en alcohol.

In de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar gaan veel jongeren voor het eerst stappen. Dit brengt voor veel ouders vragen met zich mee. Tijdens de stapavond informeren verschillende partijen de ouders/verzorgers over welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen zodat jongeren veilig en gezond kunnen uitgaan. Ook krijgen ouders/verzorgers advies over hoe om te gaan met alcoholgebruik door hun kinderen, kunnen ze vragen stellen aan deskundigen en bovendien is deze ontmoeting bij uitstek de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Vanaf 18.30 uur zijn ouders/verzorgers van harte welkom in café Tramzicht, Stationsstraat 8 in Domburg. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het volledige programma is te bekijken op www.laatzenietverzuipen.nl.

Aanmelden
Ouders die zich nog willen aanmelden voor de stapavond kunnen dat doen via www.laatzenietverzuipen.nl of telefonisch op 0113 397171. Deelname is overigens gratis.

Laat ze niet (ver)zuipen
De stapavond wordt georganiseerd vanuit het project `Laat ze niet (ver)zuipen!' waarin de dertien Zeeuwse gemeenten hun samenwerking gebundeld hebben en gezamenlijk het alcoholprobleem onder de jeugd aanpakken. Het doel van deze stapavond is om met ouders in gesprek te gaan over het thema jeugd en alcohol. De stapavonden blijken een succesvolle aanpak, de eerste avond in Goes trok zo'n 120 deelnemers. De bedoeling is deze stapavonden uit te breiden over heel de provincie.