Ingezonden persbericht


Utrecht, 19 mei 2011

Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen
Auteur: Cecile Thijssen
Prijs: ¤ 14,95
ISBN: 978 90 215 4999 6

Verschijningsdatum: 20 mei 2011

De rookoven is weer helemaal hot. En dat is goed nieuws, want gerookte gerechten zijn zo ontzettend lekker. Roken geeft ingrediënten een hele bijzondere smaak, niet te vergelijken met kant-en-klaar gerookte producten. En zelf roken is nog makkelijk ook. Zeker met dit boek bij de hand. Deze klassieker is nu volledig herzien en gemoderniseerd.

Was roken vroeger vooral bedoeld om etenswaren te conserveren, tegenwoordig worden ingrediënten vooral gerookt voor de heerlijke, subtiele rooksmaak. Die smaak is niet te omschrijven, die moet je proeven. Het roken zelf is erg eenvoudig: de rookoven kan gewoon op het fornuis of op gloeiend hete barbecue. Rookovens zijn tegenwoordig in elke kookwinkel te krijgen. Maar het is helemaal leuk om er zelf een te maken. Met een blik en een stuk aluminiumfolie kun je al aan de slag. Een kind kan de was doen.

Gerookte lekkernijen vertelt alles over de techniek van het roken en over alle variatiemogelijkheden. Natuurlijk staat er in dit boek een groot aantal heerlijke rookrecepten met vis, garnalen, mosselen, vlees, kip, wild en zelfs met groente, kaas, noten en zaden. Voor door de week of bij een feestelijke gelegenheid. Met dit boek én een rookoven, kan iedereen de meest fantastische gerookte lekkernijen op tafel te toveren!




Ingezonden persbericht