Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 17-05-2011

Heling fiets

UTRECHT De politie heeft maandagavond een jongen aangehouden op verdenking van heling.

Agenten zagen rond 18.30 uur een jongen op een fiets rijden op de Vaalserberg. Het slot van de fiets was opengebroken. Ze besloten de jongen te controleren en het bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De 14-jarige jongen, afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden op verdenking van heling. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Drie personen aangehouden

UTRECHT Op maandagochtend werden drie personen aangehouden voor onttrekking van een in beslag genomen goed, belemmering en belediging.

Omstreeks 10.45 uur gingen agenten langs een woning in Geuzenwijk in verband met een openstaand vonnis. De 38-jarige bewoner kon niet betalen, wilden de agenten de auto in beslag nemen. De man was het er niet mee eens, hij stapte in zijn auto en reed weg. Korte tijd later kwam de man weer aan lopen. De agenten hielden de man aan in verband met het onttrekken van een goed dat in beslag is genomen. De man werkte mee en stapte in de politieauto.

Een 38-jarige vrouw die ook in de woning aanwezig was, was het niet eens met de inbeslagname. Ze begon de agenten te beledigen en daarom besloten zij om haar ook aan te houden. Ze verzette zich hierbij, waardoor een 16-jarige jongen, die tevens in de woning aanwezig was, zich met de aanhouding ging bemoeien. Hij werd ook aangehouden voor belemmering.

Alle drie de personen werden meegenomen naar het bureau. Tegen de man en de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De jongen is in verzekering gesteld. De openstaande boete is alsnog betaald.

Hennep

UTRECHT Maandagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Agenten gingen rond 12.10 uur langs een woning aan de Minister Talmastraat, omdat zij informatie hadden dat daar mogelijk een hennepplantage zou zijn. In de woning was niemand aanwezig. Wel werden er 317 planten en kweekapparatuur aangetroffen. De planten en alle hennepgerelateerde goederen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.