Saxion
BR>

ma 09 mei 2011

Saxion debatteert over financiële crisis

Op dinsdag 17 mei houdt Saxion een debat over de financiële crisis. Prof. dr. Ewald Engelen, hoogleraar Financiële Geografie aan de Universiteit van Amsterdam, en drs. Kees Vendrik, financieel specialist GroenLinks en lid van de Algemene Rekenkamer, gev

Het debat wordt geleid door studenten van de opleidingen Commerciële Economie en International Business & Management Studies en vindt vanaf 16.00 uur plaats bij Saxion in Deventer. De voertaal is Engels. Belangstellenden zijn welkom om het debat bij te wonen.

De financiële crisis heeft laten zien dat de banken grote invloed op de politiek hebben. Wereldwijd hebben bankiers politici verleid om met publiek geld garanties af te geven aan hun banken, zo is de stelling. Ewald Engelen legt de zwakke plekken in de financiële markt en het bancaire systeem bloot. Kees Vendrik gaat in discussie met Engelen en met het publiek. Hij geeft antwoord op de vraag wat er in de Europese Unie moet veranderen om Europa weer krachtig en financieel gezond te maken.

Het debat wordt georganiseerd door Studium Generale Saxion in samenwerking met het Honours Programme van de academie Marketing & International Management. Het Honours Programme is een Engelstalig programma bedoeld voor excellente en gemotiveerde studenten.