Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 15-05-2011

Gewelddadige overval

BILTHOVEN Vrijdagavond 13 mei hebben twee mannen een 29-jarige vrouw uit Utrecht met geweld overvallen.

Het slachtoffer werd in het bijzijn van haar twee kinderen beroofd van haar tas met onbekend geldbedrag. De vrouw liep rond 23.00 uur met haar kinderen van 6 en 9 jaar naar de parkeergarage over het pad langs de muziekschool. Daar werd zij van achteren vastgepakt door twee manen, die direct met een wapen in haar gezicht en op haar rug sloegen. De daders hebben haar tas te pakken gekregen en zijn er te voet vandoor gegaan, via de garage naar de uitgang.

Het slachtoffer heeft direct medische zorg gekregen. De politie is op zoek naar getuigen die zich nog niet gemeld hebben. Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie in Bilhoven via 0900-8844.

Overlast

BILTHOVEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei heeft de politie twee mannen van 27 en 28 jaar uit Bilthoven aangehouden voor belediging en openbare dronkenschap.

Naar aanleiding van een melding van overlast ging een agent naar het Steenbokplein. Ter plaatse belde hij aan de bij de woning waar de overlast vandaan zou komen. De 27-jarige man deed open en begon, samen met de 28-jarige man, meteen vervelend te doen. Na meerdere waarschuwingen bleef de 28-jarige man de agent beledigen en vervelend doen. Hierop werd overgegaan tot aanhouden. De andere man bemoeide zich zo met de aanhouding dat ook hij werd aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau.

Straatsteen door ruit gegooid

DE BILT Vrijdagavond 13 mei werd rond 22.20 uur een stuk straatsteen door de ruit gegooid van een woning aan het Park Arenberg. De steen werd tegengehouden door een gordijn, waardoor de twee kinderen die in de kamer zaten ongedeerd bleven. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Binnensticht via 0900-8844.

Ongeval

ZEIST Zaterdagmiddag 14 mei raakten een 52-jarige man en een 51-jarige vrouw gewond bij de val van hun motor. De bestuurder van de motor reed over de Woudenbergseweg ter hoogte van de Piramide, toen een auto voor hen ineens stopte. De man remde, maar dit ging niet goed, waardoor zij ten val kwamen. De man en vrouw zijn voor onderzoek overgebracht naar het UMC.