Ingezonden persbericht


-----------------------
Hoe komt het nieuwe Drents Museum er vanaf half november 2011 uit te zien? Wat zijn de plannen voor de invulling van de nieuwe tentoonstellingszaal en hoe komt de openings-tentoonstelling over de Gouden Eeuw van China er uit te zien? Hoe ziet de nieuwe afdeling Archeologie eruit en waar komen de veenlijken te liggen? Waar komen de nieuwe presentaties Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935? En wat kunnen kinderen beleven in het nieuwe Kindermuseum? Michel van Maarseveen, directeur van het Drents Museum, geeft hierop uitgebreid antwoord in zijn lezing op zondag 15 mei 2011. Daarnaast zal hij stilstaan bij de uitbreiding van café Krul en de museumwinkel. Bezoekers van de lezing kunnen ook alvast kennis maken met 'Museum +', het unieke bezoekersinformatiesysteem dat het museum gaat toepassen, evenals de nieuwe visie en de toekomst van het museum. Het biedt een unieke kans om zowel inhoudelijk als visueel een indruk te krijgen van het nieuwe museum. De lezing vindt om 13.00 uur plaats in de Schalmzaal van het kunstencentrum ICO, schuin tegenover het nieuwbouwterrein van het museum.

Vormgevers inrichting
In het Drents Museum wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe tentoonstellings-vleugel en de herinrichting van het bestaande gebouw. De heropening van het vernieuwde museum staat gepland voor half november 2011. Atelier Hähnel Bökens uit Düsseldorf (DE) gaat de openings-tentoonstelling 'De Gouden Eeuw van China' over de Chinese Tang-dynastie in de ondergrondse tentoonstellingsvleugel vormgeven. Studio Platvorm uit Amsterdam neemt de vormgeving van de afdeling Archeologie voor haar rekening. De afdeling Kunst 1885-1935 wordt onder handen genomen door OPERA Amsterdam. Het museum krijgt een gloednieuwe afdeling Hedendaags Realisme waarvan het ontwerp wordt uitgevoerd door Dick van Gameren architecten uit Amsterdam. 3TO Architecten uit Den Haag gaat het publieksmeubilair voor de nieuwbouw en de oudbouw ontwikkelen. De vernieuwde huisstijl van het Drents Museum wordt ontworpen door Communicatiebureau OPEN in Groningen.

Museum +
Museum + is de benaming voor een bezoekersinformatiesysteem dat het Drents Museum toe gaat passen in het vernieuwde museum. Het systeem geeft de bezoeker de mogelijkheid om informatie op maat te ontvangen tijdens het museumbezoek. Door middel van het meegeven van een chip aan de bezoeker kan deze op een heleboel punten in het museum informatie over objecten in de opstellingen opvragen. De opgevraagde informatie geeft het Drents Museum inzicht in de belangstelling van de museumbezoeker zodat het bestaande beleid kan worden aangepast aan de individuele wensen.

Aanmelding lezing
Om de lezing bij te wonen kan men zich tot twee dagen van tevoren opgeven bij de afdeling boekingen van het museum: via de e-mail boekingen@drentsmuseum.nl of het te of het telefoonnummer (0592) 377 709. Kaarten zijn E 5,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Het bedrag kan ter plekke contant worden voldaan. Adres ICO: Zuidhaege 2, Assen.

///////////////////