KRO

KRO Detectives: Rebus twee nieuwe afleveringen

Uitzenddatum: 14/05/2011

Vanaf zaterdag 14 mei 2011 zendt de KRO twee nieuwe afleveringen van de detective `Rebus' uit. Een Engelse detective serie naar de boeken van Ian Rankin over Inspecteur John Rebus (Ken Stott) van de Edinburgh City Police die ondanks dat hij keer op keer wordt geconfronteerd met de schaduwzijde van de menselijke geest, toch een goed gevoel voor humor blijft behouden. Rebus wordt bijgestaan door Siobhan Clarke (Claire Price), een pittige brigadier die niet op haar mondje is gevallen.

Rebus: Resurrection Men 14 mei 23:16 uur Nederland 2 Edward Marber, eigenaar van een gallerie, wordt een dag na een belangrijke schilderijen tentoonstelling vermoord gevonden. Rebus en zijn chef Templer hebben een heftig meningsverschil hoe het onderzoek zal moeten verlopen. Een en ander escaleert en Rebus wordt naar een cursus gestuurd waar hij moet leren effectief in een team te functioneren.

Rebus: Knots and crosses 21 mei 23:16 uur Nederland 2 Rebus is gereed om the getuigen i.v.m. een moordzaak bij het hoogste gerechtshof. Op het laatste moment wordt hem echter doorgegeven dat de zaak geschorst is., Rebus blijkt een procedure fout gemaakt te hebben!

KRO Detectives: spannende verhalen over goed en kwaad. Wat mensen bezielt: haat en liefde, macht, frustratie en mededogen.

KRO Detectives - Rebus: 14 en 21 mei 23:16 uur Nederland 2