KNHS

Twee Nederlandse deelnemers aan de FEI Reining World Final 12 mei 2011
Rieky Young met Burnt Startlight

ERMELO (KNHS) - Rieky Young (Vorstenbosch) met Brady Chex en Fenna Elzinga (Lelystad) met Smoking Kills nemen volgende week deel aan de FEI World Reining Final in Zweden. De WRF vindt plaats in Malmö van 18 tot en met 21 mei.

Young werd recent opgenomen in het A-kader met haar nieuwe toppaard Brady Chex met wie ze ook in Zweden aan de start verschijnt. De zesjarige hengst is eigendom van The Brady Bunch. In het verleden heeft Rieky meerdere keren met succes aan de World Reining Masters (de voorloper van deze Finals) meegedaan. In 2008 behaalde zij de zilveren medaille in de Restricted Division en werd zij vierde in de Open division. In datzelfde jaar eindigde zij met Burnt Starlight, haar voormalige toppaard, als eerste op de wereld ranking reining van de FEI. Rieky is al jaren een zeer succesvol lid van het Nederlands reining team en was vorig jaar finalist bij de Wereldruiterspelen in Kentucky.

Fenna Elzinga neemt deel met haar hengst Smoking Kills, die zij zelf sinds 2007 in eigendom heeft. Fenna en Smoking Kills debuteerden vorig jaar in het Nederlands reining team op de Wereldruiterspelen. Dit voorjaar behaalde de combinatie met goede scores overwinningen in de Non Pro klasse in twee Nederlandse reiningwedstrijden.

Bondscoach Caspar de Jonge: "Ik ben erg blij met het feit dat twee ruiters deelnemen. Verder ga ik ervan uit dat Rieky en Fenna met het mes tussen de tanden gaan rijden. Dit past in ieder geval bij het niveau van dit belangrijke evenement."

De FEI World Reining Final heeft een sterk internationaal deelnemersveld en is een belangrijke showcase voor deze sport die, mede sinds het WK in Kentucky vorig jaar, wereldwijd een enorme groei doormaakt. Kijk voor meer informatie op www.malmo2011.com .