Politie Drenthe

Donderdag 12 mei 2011

Provincie Drenthe, 12-05-2011

Politie controleert in verkeer

KLAZIENAVEEN De politie heeft maandag gecontroleerd op diverse plaatsen in het verkeer in Barger Compascuum, Nieuw Dordrecht, Zwartemeer en Klazienaveen. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden (4x), het niet dragen van een gordel (4x), niet kunnen tonen van het rijbewijs (1x), geen voorrang verlenen (1x), onnodig claxonneren (2x), stopverbod (1x) en geen richting aangeven (1x).

Man aangehouden wegens brandstichting

BORGER De politie heeft dinsdagmiddag een 61-jarige verwarde man uit Borger aangehouden in een bosperceel aan de Buinerweg. Drie mountainbikers zagen dat de man brand stichtte in het bos en hebben de man overmeesterd. Ze hebben het vuur gedoofd en de politie gebeld. De verdachte, die in een hulpverleningstraject zit, is ingesloten voor verhoor. Hij is overgedragen aan het zorgkader.

Politie houdt bromfietscontrole

ASSEN De politie heeft woensdag tussen 7.30 uur en 15.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Assen aan de Weiersstraat. 43 bromfietsen zijn onderworpen aan een controle, 14 daarvan hadden een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/uur. Verder zijn verbalen uitgeschreven voor het rijden zonder helm (2x), geen goed werkende rem (4x), rijden zonder verzekering (2x), rijden zonder rijbewijs (2x), rijden zonder kentekenplaat (1x) en niet handsfree bellen in de auto (1x).

Getuigenoproep gezocht van twee zedenzaken

ZUIDLAREN - Maandag 9 mei rond 16.45 uur werd een 73-jarige vrouw het slachtoffer van een ernstig zedendelict. Tevens werd op woensdag 11 mei rond 17.00 uur een 34-jarige vrouw betast door een nog onbekende man. Beide incidenten vonden plaats in de omgeving van de Schapendrift in Zuidlaren. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben over deze zedenzaken zich te melden. Zij wil met name graag in contact komen met een manspersoon van ongeveer 40 tot 50 jaar. Hij is het 73-jarige slachtoffer maandagmiddag kort voor het voorval gepasseerd op een zogenaamde retrofiets. Voorop deze fiets zat een grote gevlochten mand, echter de bagagedrager ontbrak. De jasbeschermers waren voorzien van diverse afbeeldingen. De man, mogelijk een belangrijke getuige kwam uit de richting van Zuidlaren. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844. Indien u de politie met spoed nodig heeft, belt u dan met het alarmnummer 112.