KNHS

Rieky Young opgenomen in A-kader reining
9 mei 2011
Rieky Young Brady Chex CRI Vorstenbosch 2011

Rieky Young (Vorstenbosch) is met haar nieuwe toppaard Brady Chex opgenomen in het A-kader reining. Young behaalde tijdens de CRI in Vorstenbosch op 1 mei een score van 72,5 en voldeed hiermee aan de criteria voor promotie naar het A-kader.

Na een goede seizoenstart in Bremen behaalde de KNHS jeugdtrainster eerder tijdens wedstrijden in Oirschot al twee A-kader scores; tijdens de Spring Slide wedstrijd van 11 tot en met 13 maart won de combinatie met 73,5 in de Open klasse en tijdens de Reining Challenge van 22 tot en met 24 april reden Rieky en Brady Chex wederom naar de winst in de Open klasse met een score van 74.5.

De 6-jarige palomino Brady Chex is eigendom van The Brady Bunch. De hengst is een zoon van Buenonic Chex (onder andere cowinnaar van de NRHA Derby en winnaar van de Congress Open Reining Futurity, beiden in de USA) uit een dochter van Gallo del Cielo (NRHA $ 3 million sire).

Nadat Rieky haar vorige toppaard Burnt Starlight tijdens de finale van de World Equestrian Games 2010 voor het laatst in het wedstrijdcircuit uitbracht, heeft ze zich geconcentreerd op Brady Chex. Bondscoach Caspar de Jonge: "Brady is een paard met veel vermogen en stijl. De klik tussen hem en Rieky was er al, maar ze spelen steeds beter op elkaar in tijdens de wedstrijd. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst."

De kaders zien er nu als volgt uit:

A-kader
Rieky Young (Vorstenbosch) Brady Chex

B-kader
Hubertus Heule (Denton-USA) Crome Shiner