Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 09-05-2011

Ik geef me over, hou die hond weg!

MONTFOORT Dankzij een politiehond konden agenten aan het begin van de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei een verdachte op een bouwterrein aanhouden.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat een man een bestelauto op de Morgenster had geparkeerd, over het hek van een bouwterrein was geklommen en het terrein op was gelopen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen de geparkeerde bestelauto aan. Gezien de grootte van het bouwterrein, kwam ook een politiehondengeleider ter plaatse. Met een politiehond aan een lange lijn werden het terrein en de in aanbouw zijnde woningen afgezocht.

Op een gegeven moment sprong de hond een in aanbouw zijnde woning binnen. Hij liep de trap op naar de eerste verdieping. Vervolgens hoorde de hondengeleider een mannenstem die riep: Ik geef me over, hou die hond weg! De hondengeleider lijnde de hond korter aan en sommeerde de verdachte naar beneden te komen. Dat deed hij. De verdachte, een 30-jarige man uit Grave, werd daarop aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en agenten namen de auto in beslag. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Met slok op tegen lantaarnpaal

WOERDEN Een automobilist botste op zondagmiddag 8 mei tegen een lantaarnpaal. Hij raakte gewond en bleek de nodige drank op te hebben.

Rond 17.10 uur reed een 35-jarige man uit IJmuiden met een bestelbus de kruising van de Leidsestraatweg-Zegveldse Uitweg op. Door nog onbekende oorzaak raakte hij in de bocht van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. Politie en ambulance gingen ter plaatse. Uit de blaastest bleek dat de man beduidend te veel had gedronken. Hij werd met mogelijk buikletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar werd hij ter observatie opgenomen.

Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte, werd in het ziekenhuis bloed bij de verdachte afgenomen. De uitslag van de bloedproef laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.