Gemeente Almere

Gebiedsbijeenkomst Jeugd in Almere Buiten op 9 mei

09-05-2011 | Start: 19:00 | Eind: 21:00 | Locatie: Buitenhout College, Ambonstraat 2

Het college van burgemeester en wethouders van Almere gaat graag in gesprek met inwoners over thema's die spelen in hun buurt. Daarom vinden er tweemaal per jaar gebiedsbijeenkomsten plaats waarin een thema centraal staat. Dit maal is er gekozen voor `Jeugd in uw buurt'. Op maandag 9 mei is de bijeenkomst in Almere Buiten. Pers is van harte welkom op deze avond.

Almere is een jonge gemeente waarin een kwart van de bevolking jonger is dan 25 jaar. Uniek in Nederland, maar hoe is het eigenlijk om op te groeien in Almere? Genoeg stof voor een goed gesprek met contactwethouder Almere Buiten Ben Scholten en wethouder jeugd, onderwijs en sport René Peeters. Bovendien zijn ook scholen, maatschappelijke partners van de gemeente en natuurlijk jongeren zelf aanwezig om aan iedereen te laten zien hoe Almeerse jongeren gebruik maken van hun talenten.

Ieder gebied heeft een eigen interessant programma. In Almere Buiten opent de avond met een speciale rap over Almere Buiten en spelen leerlingen van het Buitenhout College op het toneel korte scènes waarin de interactie tussen jongeren en buurtbewoners centraal staat. Tijdens de informatiemarkt kunnen bezoekers korte workshops volgen, het gesprek aangaan met organisaties die zich bezighouden met jeugd in Almere Buiten en genieten van het talent dat dit stadsdeel te bieden heeft. Tijdens de speeddate-sessies kunnen bezoekers met wethouders Ben Scholten en René Peeters van gedachten wisselen.

Programma

Vanaf 19.00 uur

Ontvangst

19.15 - 20.00 uur

Almere Buiten rap

Welkomstwoord Ben Scholten

Presentatie uitslagen jeugdenquête wethouder René Peeters

Intermezzo: Leerlingen van het Buitenhout College spelen toneel. In korte scènes verbeelden zij situaties waarin jongeren en andere buurtbewoners elkaar ontmoeten. Marina van der Wal van stichting "Mamma weet alles" gaat naar aanleiding hiervan met de zaal in gesprek.

20.00 uur - 21.00 uur

Start informatiemarkt en mogelijkheid tot speeddaten met contactwethouder Ben Scholten en/of wethouder jeugd, onderwijs en sport René Peeters.

De andere gebiedsbijeenkomsten vinden plaats:

Almere Poort: 18 mei

Almere Stad West: 25 mei

Almere Stad Oost: 6 juni

Meer informatie op www.almere.nl/jeugdinuwbuurt.