Arriva



1 mei: Veendam heeft weer een treinverbinding!

De afgelopen jaren is er keihard gewerkt om het spoor tussen Veendam en Zuidbroek geschikt te maken voor onze Spurt-treinen. Met ingang van 1 mei rijdt er van maandag tot en met zaterdag elk half uur en op zon- en feestdagen elk uur een trein van en naar Veendam.

Waar vind ik de dienstregeling?
De dienstregeling van de nieuwe treinverbinding kunt u op deze website raadplegen. U kunt uw vertrektijden zoeken of een lijnfolder downloaden. De lijnfolder is ook verkrijgbaar bij de Arriva Store in Groningen en Leeuwarden.

Kan ik met de OV-chipkaart reizen?
In alle treinen van Arriva in de provincies Groningen en Fryslân kunt u met een OV-chipkaart op saldo reizen. Daarnaast kan er ook gereisd worden met de OV-jaarkaart en de Studenten OV-chipkaarten, die opgeladen zijn met een geldig reisproduct.

Heeft u nog geen OV-chipkaart, dan kunt u deze op twee manieren aanschaffen:

* U bestelt een persoonlijke kaart via ov-chipkaart.nl of met het aanvraagformulier. Dit formulier is verkrijgbaar via Arriva Klantenservice of bij de balie van de Arriva Store.
* U schaft een anonieme OV -chipkaart aan bij één van de verkoop- en oplaadautomaten op het station of bij de Arriva Store.

Busabonnementen, strippen- en treinkaarten
Heeft u een sterabonnement met sterzone 1209 of 1255, dan kunt u hiermee gewoon reizen als u met de trein gaat. Ook strippenkaarten zijn geldig in de trein. De reis van Veendam naar Groningen is 8 zones, gelijk aan 9 strippen. Het Qliner trajectabonnement is niet geldig in de trein. Het is mogelijk om met een NS treinkaart te reizen in de Arriva-treinen. Deze treinkaarten zijn voorlopig verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen en via ns.nl aan te schaffen als e-ticket.

Introductieaanbod van de provincie Groningen
De komst van de trein in Veendam wordt gevierd! De provincie Groningen doet inwoners van Veendam dan ook een aantrekkelijk introductie-aanbod:

* Een gratis OV-chipkaart met het Arriva Kortingsproduct
* Gratis opladen van het Arriva Kortingsproduct op uw OV-chipkaart

Kijk snel of u in aanmerking komt voor deze actie!

Gratis dagkaart
Om u het gemak van de trein te laten ervaren bieden wij u een gratis dagkaart aan! Met uw gratis dagkaart reist u op een zaterdag of zondag in mei of juni een hele dag gratis tussen Groningen en Veendam. SMS "zaterdag" of "zondag" naar 4422 en u ontvangt een gratis sms die recht geeft op gratis reizen op een zaterdag of zondag in mei of juni in alle Arriva-treinen tussen Groningen en Veendam.

Klik hier voor de actievoorwaarden.

Wijziging buslijnen
Met de komst van de trein zijn er wijzigingen voor een aantal buslijnen in Veendam per 8 mei. Reist u weleens met de bus? Dan is het belangrijk om te weten dat Qliner 301 (Veendam - Groningen) per 8 mei niet meer rijdt. Ook zijn er voor een goede aansluiting op de treinverbinding een aantal wijzigingen voor andere lijnen. Kijkt u voor een exact overzicht van alle wijzigingen op de website van Qbuzz.

Wij wensen u een Goede Reis!
Geschreven op 18 april 2011