KNHS


Internationaal paardensportdebuut voor Allard Kalff

21 april 2011

Anky van Grunsven met Whizashiningwalla BB

VORSTENBOSCH (KNHS) Op zondag 1 mei maakt RTL GP presentator Allard Kalff (Zandvoort) zijn internationale debuut in de paardensport. Dan start hij met zijn paard Hildas Smart Chic op de internationale reiningwedstrijd in Vorstenbosch.

Naast Kalff komt ook dressuurkoningin Anky van Grunsven (Erp) aan de start op de terreinen van Burgmeijer Quarter Horses, waar de enige internationale reiningwedstrijd van Nederland wordt gehouden. Anky start met haar palomino Whizashiningwalla BB waarmee ze in 2010 onder andere voor Nederland uitkwam op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Uiteraard ontbreekt meervoudig Wereldkampioen en reining instructeur bij uitstek Rieky Young (Vorstenbosch) met haar nieuwe troef Brady Chex niet op de startlijst. De KNHS-jeugdtrainster bracht Kalff en Van Grunsven de beginselen van het reining rijden bij en beide BNers trainen nog steeds bij haar.

Deze internationale wedstrijd voor senioren (CRI1*), junioren en young riders is voor bondscoach Caspar de Jonge (Lochem) een belangrijke observatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap, dat eind juli wordt verreden in het Oostenrijkse Wiener Neustadt.

De wedstrijd begint met de junioren en young riders, gevolgd door de senioren die door het Belgische jurylid Jeff Delaet worden beoordeeld. De entree is gratis.
Locatie: Burgmeijer Quarter Horses, Heuvel 18, Vorstenbosch.