Politie Twente

Nagekomen persberichten

Drie paarden en twee veulens in beslaggenomen Geesteren
Woensdag 27 april is in Twente een dierenwelzijncontrole gehouden door het team hondengeleiders van Politie Twente, in samenwerking met medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

In Geesteren is wederom gecontroleerd bij één van de paardenhouders, waar op 7 april jl. geconstateerd is dat de aanwezige paarden en veulens niet de nodige verzorging krijgen. (zie onderstaand persbericht) Geconstateerd is dat er geen verbetering in de leefomstandigheden van de paarden is en dat de stallen nog even besmeurd zijn als bij de vorige controle is vastgesteld. In overleg met de officier van justitie is besloten drie paarden en twee veulens in beslag te nemen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Het team hondengeleiders van Politie Twente en de medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zullen deze controles met regelmaat houden. (2011031951)

Persbericht van 8 april 2011:
Tweede controle dierenwelzijn
Twente
Donderdagmorgen 7 april is in Twente een tweede controle gehouden door het team hondengeleiders van Politie Twente, in samenwerking met medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

In Geesteren en Vriezenveen werd bij twee paardenhouders vastgesteld dat sprake was van het onthouden van de nodige verzorging aan paarden en veulens. Bij één van de paardenhouders stonden de dieren in met dikke lagen mest besmeurde en te natte stallen. De dieren hadden geen beschikking over een droge ligplaats. Bij de tweede paardenhouder bleek dat er twee jonge paarden op stal werden gehouden die erg vermagerd waren. De bevindingen zijn vastgelegd. Meerdere controles zullen volgen.

Medicijnen verloren
Enschede
Een 52-jarige Enschedese is woensdagmiddag 27 april omstreeks 17.00 uur haar medicijnen verloren, kort nadat zij ze bij de apotheek aan de Roomweg had opgehaald. Het betreft een zilverkleurige strip met ovale witte tabletten Lexapro. Dit medicijn wordt gebruikt tegen depressie en angststoornissen en is vooral gevaarlijk bij inname door kinderen en personen met hartproblemen. De vinder wordt verzocht de medicijnen in te leveren bij een apotheek of contact op te nemen met Politie Twente via 0900-8844. (2011039321)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

28 april 2011
053-4555588

---- --