Beter Bed Holding NV

Vaststelling dividend / Samenstelling Raad van Commissarissen

Vaststelling dividend

In de op 28 april 2011 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. is het slotdividend over het boekjaar 2010 vastgesteld op ¤ 0,83 per gewoon aandeel van ¤ '¬ 0,02 nominaal.

In november 2010 is een interim-dividend uitgekeerd van ¤ 0,47 per aandeel. Hiermee komt het dividend over 2010 uit op ¤ 1,300 per aandeel. Dit betekent een pay-out ratio van 100%. Over 2009 werd ¤ 1,04 dividend uitgekeerd (pay-out ratio: 93%).

Het slotdividend zal geheel in contanten worden betaald.

Voor de betaling van het dividend zal het volgende tijdschema worden aangehouden:


2 mei 2011 notering ex dividend

4 mei 2011 recorddatum

16 mei 2011 betaalbaarstelling dividend

Dividendbeleid

Het dividendbeleid van Beter Bed Holding N.V. is gericht op maximalisatie van het aandeelhoudersrendement met behoud van een gezonde vermogenspositie. Doelstelling van de onderneming is om, onder voorwaarden, ten minste vijftig procent van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zal gebeuren in de vorm van een interim-dividend na publicatie van de derdekwartaalcijfers en een slotdividend na goedkeuring van het dividendvoorstel door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Op deze manier wordt de betaling van het dividend evenredig over het jaar gespreid. De uitkering van het dividend mag er niet toe leiden dat op enige publicatiedatum de solvabiliteit van de onderneming lager is dan dertig procent. Tevens mag de ratio netto-rentedragende-schuld/EBITDA niet groter zijn dan twee.

Samenstelling Raad van Commissarissen

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. op 28 april 2011 is mevrouw E.A. de Groot-Theodoridis per 1 mei 2011 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V.

Mevrouw De Groot-Theodoridis (1965) studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de opleiding Register Beleggings Analist van het VBA. Van 1987 tot 2008 was zij werkzaam bij ABN AMRO Bank waar zij een breed scala aan functies vervulde, waarvan de laatste vijf jaar als Executive Vice President bij Group Risk Management.

Vanaf 2009 is zij gevestigd als zelfstandig adviseur en interim-manager en vervult zij opdrachten binnen de financiële sector. Zij was o.a. gedurende negen maanden werkzaam als interim-CFO bij Van Lanschot Bankiers. Mevrouw De Groot-Theodoridis heeft de Nederlandse nationaliteit en houdt geen andere commissariaten. Zij houdt geen aandelen in de onderneming.

De Raad van Commissarissen heeft op grond van haar persoonlijkheid, financiële kennis en ondernemingservaring op nationaal en internationaal niveau mevrouw De Groot-Theodoridis voorgedragen als Commissaris. De Corporate Governance Code schrijft voor dat er een financieel specialist in de Raad van Commissarissen aanwezig dient te zijn en de Raad meent met de benoeming van mevrouw De Groot-Theodoridis aan deze eis te voldoen.

De heer M.J.N.M. van Seggelen (Voorzitter) en de heer E.F. van Veen (Vicevoorzitter) zijn tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 april 2011 afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V. bestaat hiermee uit:

de heer D.R. Goeminne (Voorzitter), de heer A.J.L. Slippens (Vicevoorzitter), de heer J. Blokker, de heer C.A.S.M. Renders en mevrouw E.A. de Groot-Theodoridis.

Profiel

Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.127 winkels per eind maart 2011, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2010 een netto-omzet van ¤ 374,7 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.




Beter Bed Holding NV