Gasterra


Persbericht
Succesverkoop van GasTerra's nieuwe 'Storage Service' Persbericht | 28-4-2011
Groningen, 28 april 2011 - GasTerra's nieuwe 'storage service' blijkt een succes. Dit is virtuele opslagruimte voor aardgas die marktpartijen kunnen contracteren. De storage service wordt aangeboden in de vorm van 'Standard Bundled Units' (SBU's). Geïnteresseerde partijen konden zich vooraf inschrijven bij APX-ENDEX, dat als onafhankelijke partij namens GasTerra deze producten in een tweetal veilingen in maart en april heeft aangeboden aan marktpartijen.

Alle SBU's gecontracteerd
De marktpartijen konden delen van de in totaal 1,95 miljard kubieke meter door GasTerra beschikbaar gestelde storage service voor een jaar contracteren. In de eerste veiling eind maart werd al de helft van het totale aantal SBU's aangeboden, maar werden nog geen SBU's verkocht. Tijdens de tweede veiling op 26 en 27 april is de door GasTerra beschikbaar gestelde opslagruimte voor gas volledig verkocht.

Tevreden
GasTerra is tevreden met het verloop van de veilingen en noemt het resultaat een groot succes. Het persbericht van APX-ENDEX over dit onderwerp en meer informatie over de veilingen is te vinden op: www.apxendex.com. ©