Voedsel en Waren Autoriteit

Een veilig broodje hamburger, ook op Koninginnedag

Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 28 april 2011

Salades, zuivel, vis of rauw vlees kunnen bij zomerse temperaturen snel bederven. Daarom gaan 22 controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) inspecties uitvoeren op Koninginnedagmarkten. De inspecteurs letten op de algemene hygiëne bij het bereiden van voedsel. Ook kijken ze of salades, rauw vlees en andere bederfelijke levensmiddelen koud genoeg worden bewaard. Zij bezoeken vooral de locaties waar het bereiden van voedsel niet onder leiding staat van professionele bereiders.

In de zomer bezoekt de nVWA ook andere evenementen zoals het Zomercarnaval, Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar), Libelle zomerweek en plaatselijke jaarmarkten. In 2010 heeft de nVWA 1000 bedrijven bezocht bij dergelijke festiviteiten. In de meeste gevallen bleek het voedsel veilig bereid. In 1 op de 3 gevallen voldeed de voedselbereiding niet aan de professionele regels. Bij 50 ondernemers was de overtreding zo ernstig dat een boete is opgelegd.

Meer informatie:

* Dossier HACCP (overzicht hygiënecodes)

* Bedrijvenpagina over Horeca, catering en kantines
* Infoblad vrijmarkten en braderieën

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de nVWA (06) 51 28 56 19 begin_of_the_skype_highlighting (06) 51 28 56 19 end_of_the_skype_highlighting. Consumenten en bedrijven kunnen bellen met 0800-0488.

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit