UMC St Radboud


Mini Roparun brengt 14.700 euro op
26-04-2011

Op 16 maart organiseerde Running Nijmegen voor de derde keer een Mini Roparun, in samenwerking met Kinderoncologie UMC ST Radboud. De Mini Roparun is een sponsorloop waarbij gezonde kinderen rennen voor ernstig zieke leeftijdsgenootjes. Kinderen van drie basisscholen, zes sportclubs en een dansschool liepen maar liefst 14.700 euro bij elkaar.

Woensdagmiddag 20 april overhandigde een afvaardiging van deze kinderen een symbolische cheque aan kinderoncoloog prof. dr. Peter Hoogerbrugge. Tijdens de bijeenkomst legde Hoogerbrugge de kinderen, hun ouders en trainers uit waarom het zo belangrijk is geld in te zamelen voor kinderen met kanker. Ze kunnen daarmee net díe extra dingen doen die het leven in een ziekenhuis een beetje veraangenamen. Zoals gebruik maken van een iPad.

Aan deze iPads wordt dit jaar de opbrengst besteed. Daarmee kunnen kinderen met botkanker die ver weg wonen, tussen de chemokuren door toch 24 uur per etmaal in contact blijven met de dokter. Ze hoeven dan niet steeds naar het ziekenhuis. Ook met lotgenootjes kunnen ze communiceren wanneer ze maar willen.

Hoofd Kinder TV Pieter van den Nieuwenhuizen vertelde vervolgens waaraan vorig jaar het Mini Roparungeld is besteed: een camera voor de Radboud Kinder TV. De camera filmt kinderen zoals ze zelf in beeld willen komen, bijvoorbeeld met een dansje of een toneelstukje. De kinderen mogen ook zelf filmen.

Daarna konden de aanwezigen de film bekijken over de dag van de Mini Roparun, gemaakt door Van den Nieuwenhuizen en enkele andere medewerkers. Ook u kunt meekijken op Mini Roparun Nijmegen.

De dag werd afgesloten met taart, limonade en de belofte van de kinderen om volgend jaar weer allemaal te komen lopen.

Meer informatie

Eerdere berichtgeving
Roparun
Running Nijmegen