Gemeente Zoetermeer

Wijziging afsluiting fietspad langs noordzijde A12 bij Zoetermeer

aanzicht geluidsschermen A12
Sinds half februari is het fietspad langs de A12 tussen de Balijbrug en de 1e Stationsstraat afgesloten. Deze afsluiting duurt nog tot en met vrijdag 13 mei.

Tegelijkertijd sluit in verband met de veiligheid van fietsers het fietspad tussen de 1e Stationsstraat en de Oostweg. Deze afsluiting duurt van maandag 2 mei tot en met vrijdag 20 mei. De afsluiting geldt in beide richtingen. Er is een omleiding voor (brom)fietsers uitgezet met borden. De fietstunnel Rokkeveenseweg onder de A12 blijft open. Een kaart met de afsluiting en de omleiding vindt u bij het kopje 'meer informatie'. De geluidsschermen zijn in het najaar 2011 klaar.

Met de aanleg van deze geluidsschermen gaat een lang gekoesterde wens van Zoetermeer in vervulling: het verbeteren van de geluidskwaliteit. Dit gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat. De bouw gaat echter ook gepaard met enige overlast voor omwonenden en verkeersdeelnemers in en om Zoetermeer. De bouw verloopt voorspoedig, de schermen zijn dan ook eerder klaar, verwacht wordt najaar 2011. Daarna zijn er alleen nog afrondende werkzaamheden.

Fietspad tussen Balijbrug en 1e Stationsstraat
Dit fietspad is afgesloten sinds half februari. Deze afsluiting duurt nog tot en met vrijdag 13 mei. Dit is een week langer dan gepland. Voor (brom)fietsers staat dit aangegeven op de borden bij de omleiding. Na de bouwvak is nog eenmaal een afsluiting nodig van een week voor werkzaamheden aan het fietspad zelf.

Fietspad tussen 1e Stationsstraat en Oostweg
In verband met het opschuiven van de werkzaamheden van het westen naar het oosten langs de A12 gaat ook dit fietspad tijdelijk dicht. In verband met de veiligheid van de (brom)fietsers geldt er een omleiding van maandag 2 mei tot en met vrijdag 20 mei. Deze is met borden aangegeven. Van 2 mei tot en met 13 mei is het hele fietspad tussen de Balijbrug en de Oostweg dicht.

Tegelijkertijd met de bouw van de geluidsschermen zijn er ook andere werkzaamheden bij de A12. Rijkswaterstaat start met de aanleg van een spitsstrook en met geluidsarm asfalt in beide richtingen.

Meer informatie
www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer
www.rijkswaterstaat.nl/A12
Overzicht afsluitingen en omleiding fietspad langs A12