Reders geschokt door uitspraak Hillen minder bescherming tegen piraten

Persbericht van Koninklijke Vereniging van Nederlandse

Reders
De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en de vakbond Nautilus International hebben geschokt kennis genomen van de uitspraak van minister Hillen van Defensie in KRO's tv-programma Oog in Oog. Hij heeft daar gezegd dat "de bescherming van de koopvaardij tegen piraterij alleen mogelijk is voor zover onze polsstok dat toestaat. En die polsstok wordt steeds korter." Dit betekent zegt de KVNR dat de marine steeds minder kan leveren.

Ook gewapende particuliere beveiligingsbedrijven aan boord van schepen wordt door het kabinet nog steeds niet toegestaan. Minder bescherming door de overheid en geen recht op zelfverdediging kan niet allebei. De bescherming voor zowel schepen als de bemanning wordt zo twee keer minder.

Het wordt hoog tijd dat het kabinet haar standpunt naar buiten brengt hoe de Nederlandse koopvaardij beschermd dient te worden tegen de aanvallen van piraten in de Indische Oceaan en Straat van Hormuz. Als de overheid niet kan leveren dan wordt het steeds urgenter dat er particuliere beveiligers aan boord komen! De koopvaardij kan niet onbeveiligd varen in piraten gebieden. In Nederland trekken de KVNR en vakbond Nautilus International hiervoor samen op.

Links:
http://www.kvnr.nl



Razende Robot Reporter