Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Stad in etalage voor Glazen Huis 2012

3FM op bezoek in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 21 april 2011 - Donderdag 211 april bezocht de visitatiecommissie van radiozender 3FM de gemeente Sittard-Geleen. Of Sittard-Geleen het Glazen Huis in 2012 krijgt toegewezen, maakt 3FM over acht dagen, op 29 april, bekend.

Sittard-Geleen presenteert zich als een serieuze kandidaat voor het mede organiseren en ondersteunen van het Glazen Huis 2012. De delegatie van 3FM liet zich tijdens het bezoek aan de stad goed informeren over locaties en de voorzieningen. Wilbert Mutsaers (Zendermanager), Bart de Voogd (Hoofd Marketing en Communicatie), Ben Houdijk (Eindredacteur) en Maikel Steur (Little Fish Media) lieten zich positief uit over de stad en het gemeentelijke team van medeorganisatoren. Over een week maken zij hun een besluit openbaar.

Ontvangst

Burgemeester Sjraar Cox ontving, samen met wethouders Yvonne Baetens (Cultuur en Evenementen), Berry van Rijswijk (Jeugd en jongeren) en enkele ambtenaren, de 3FM crew. Na ontvangst hebben de aanwezigen, op een locatie met uitzicht op de Markt, genoten van een stuk Limburgse vlaai. De bestuurders hielden tijdens de versnapering voor de laatste keer een betoog voor de Sittardse kandidatuur voor Serious Request 2012. De professionele organisatie en de historische binnenstad zijn twee belangrijke punten waarmee Sittard-Geleen zich onderscheidt ten opzichte van de overige kandidaten.

De medewerkers toonden 3FM de stad waar het Glazen Huis in 2012 mogelijkerwijs neerstrijkt. Daarbij lieten zij alle mogelijkheden voor de productie van het evenement de revue passeren. Met overtuiging lieten zij hun gasten zien dat de Markt en de Sittardse binnenstad niet alleen een geschikte locatie is, maar ook een zeer sfeervolle.

Doorslaggevend

Wethouder Baetens spreekt van een geslaagde dag: 'We hebben de stad op zijn best laten zien en er alles aan gedaan om 3FM een goed gevoel bij onze stad te geven.' Baetens is hoopvol gestemd. 'De ervaring die Sittard-Geleen heeft met het organiseren van grote evenementen, zoals de Oktoberfeesten en het Toon Hermansjaar, kan wel eens doorslaggevend zijn bij de keuze.'