Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 april 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, het bestemmingsplan 's-Gravenland, de Groenvisie 2011 , evenementenvergunningen, speelautomatenvergunning, terrasvergunning en uitschrijvingen uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 4 april 2011

Dotterlei 103 t/m 655 (vijf flatgebouwen)
Voor de activiteit: bouwen

- vergroten entrees en vervangen balustrades.

Van Maerlantpark 26 (gemeente)
Voor de activiteit: het aanleggen van een inrit.

Datum ontvangst: 6 april 2011

Merelhoven 60
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voorzijde.

Langs metrobaan tussen Rivierweg en Slotlaan (gemeente) Voor de activiteit: dunnen

- bosplantsoen (schietwilg en els) met 20%, om schade aan de metrobaan te voorkomen. Geen herplant, het betreft hier dunnen.

Achterzijde Vuurdans/Kringdans 96/184 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- één iep. De boom is dood, geringd (vandalisme). Herplant met een boom van een nader te bepalen soort.

Achterzijde Valeriusrondeel in de heemtuin (gemeente) Voor de activiteit: kappen

- dertig bomen, waaronder wilgen, elzen en berken wegens achterstallig onderhoud aan het bosperceel. De betreffende bomen hebben een slechte vitaliteit, lijden aan kroonsterfte en vertonen ernstige scheefstand. Er worden geen nieuwe bomen terug geplant, er staan voldoende bomen en de overige bomen meer ruimte krijgen voor het ontwikkelen van een volledige kroon.

Datum ontvangst: 7 april 2011

De Genestetstraat 16 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één atlasceder. De boom is ziek en geeft overlast. Geen herplant.

Datum ontvangst: 8 april 2011

Korenmolen (gemeente)
Voor de activiteit: broeken

- 33% van 70m² elzenhakwal tussen de Papiermolen ter hoogte van huisnummers 43 tot en met 50 en de Korenmolen ter hoogte van huisnummers 13 tot en met 23 als onderhoudsmaatregel om deze elzenhakwal te verjongen. Herplant met veertig elzenspillen.

Papiermolen (gemeente)
Voor de activiteit: broeken

- 33% van 50m' elzenhakwal tussen de Papiermolen ter hoogte van huisnummers 1 tot en met 17 en Standaardmolen ter hoogte van huisnummers 10 tot en met 15 als onderhoudsmaatregel om de elzenhakwal te verjongen. Herplant met twintig elzenspillen.

Langs Schollevaartseweg tussen lichtmast 020 en 167 (gemeente) Voor de activiteit: broeken

- een elzenhakwal (33%). De elzenhakwal is verouderd en instabiel. Door te broeken wordt de elzenhakwal weer verjongd. De elzenhakwal wordt op 50 cm vanaf het maaiveld gebroekt. Op de open plekken worden nieuwe elzen aangeplant. De dunning zal in het kapseizoen van 2011/2012 worden uitgevoerd.

Langs Slotlaan tussen A. van Rijckevorselweg en P.C. Boutenssingel (gemeente) Voor de activiteit: broeken

- een elzenhakwal (33%). De elzenhakwal is verouderd en instabiel. Door te broeken wordt de elzen hakwal weer verjongd. De elzenhakwal wordt op 50 cm vanaf het maaiveld gebroekt. Op de open plekken worden nieuwe elzen aangeplant. De dunning zal in het kapseizoen van 2011/2012 worden uitgevoerd.

Datum ontvangst: 12 april 2011

Kompasstraat 4
Voor de activiteit: reclame

- vervanging reclame.

Datum ontvangst: 13 april 2011

Flatusstraat 94
Voor de activiteit: bouwen

- vergroten woning op verdieping.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 11 april 2011

Pallieterburg 135
Voor de activiteit : bouwen

- dakkapel voorzijde.

Wiekslag 266
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Chopinstraat 58
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voor- en achterzijde.

Henri Laurensrade 11
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voorzijde.

Verzenddatum: 14 april 2011

Achterzijde Vuurdans/Kringdans 96/184 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- een iep. De boom is dood, geringd (vandalisme). Herplant met een boom van een nader te bepalen soort.

Fietspad langs Ringvaart tussen Schenkelsedreef en Prins Alexanderlaan (gemeente) Voor de activiteit: dunnen

- bosplantsoen met 20% . Het betreft hier elzen, essen en wilgen. Deze bomen staan te dicht op elkaar. Door dunning (20%) toe te passen krijgen de overige bomen meer kans om uit te groeien.

De Genestetstraat 16 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- een atlasceder. De boom is ziek en geeft overlast. Geen herplant.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom (010) 2848746 . De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651 .

VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN 'S-GRAVENLAND

De eerste versie (het voorontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan 's-Gravenland is gereed. Vanaf 21 april 2011 tot en met 1 juni 2011 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen (inspraak)reacties worden ingediend.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het voor de wijk 's-Gravenland geldende bestemmingsplan is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente dit bestemmingsplan te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op het bestemmingsplan dat nu geldt. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen. Om enige ontwikkelingsmogelijkheden te bieden worden in de bestemmingen, waarbij bouwmogelijkheden zijn opgenomen (centrum, maatschappelijk en wonen) een nieuwe regeling van de bebouwingshoogte en van het bebouwingspercentage opgenomen.

Wettelijk overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan 's-Gravenland is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de Inspectie VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan 's-Gravenland in te zien:
* internet, u kunt het Voorontwerpbestemmingsplan sGravenland Totaal2.pdf onderaan deze pagina downloaden of kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl
* informatiecentrum, tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum in het gemeentehuis.
* inloopbijeenkomst, er zal een informatie inloopavond georganiseerd worden. U kunt dan vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente. De exacte datum is op dit moment nog niet bekend. De avond wordt naar verwachting gehouden in week 19, na de mei vakantie. Nadere berichtgeving over de informatieavond volgt.

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Reacties

U kunt vanaf 21 april 2011 een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, dit doet u door:
* het reactieformulier in te vullen

* uw reactie te mailen aan: ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van VOBP 's-Gravenland;
* het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van VOBP 's-Gravenland;
* het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw M.E. Smits, telefoonnummer (010) 2848792 , e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Hoe gaat het verder?

Na het voorontwerpbestemmingsplan volgt het ontwerpbestemmingsplan. Daarin zijn de inspraakreacties en de reacties van de andere overheden en instanties (wettelijk overleg) verwerkt. Reacties (=zienswijzen) over het ontwerpbestemmingsplan moeten dan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848792 , e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

INSPRAAK GROENVISIE 2011

Het college maakt bekend dat zij de concept Groenvisie 2011 heeft vastgesteld en vrij heeft gegeven voor inspraak.

Toelichting

Groen wordt steeds vaker genoemd als het gaat om kwaliteit van wonen, werken en leven. Met de Groenvisie 2011 richt onze gemeente haar aandacht specifiek op het groen. De Groenvisie laat zien hoe Capelle aan den IJssel er op het gebied van groen voor staat. En geeft een antwoord op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat de groene kwaliteit blijft, mee ontwikkelt en sterker wordt.

De Groenvisie gaat over hoofdlijnen. U vindt in de visie onder andere een voorstel voor de hoofdgroenstructuur en uitgangspunten voor het omgaan met groen bij inrichting en beheer. In de uitvoeringsagenda worden de vervolgacties, om de ambities waar nodig concreter te maken, benoemd.

Waar kunt u de visie bekijken?

Er zijn verschillende manieren om de Groenvisie 2011 in te zien:
* internet, u kunt de Groenvisie_07.pdf en Groenvisie_Bijlagen_07.pdf onderaan deze pagina downloaden
* informatiecentrum, tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum in het gemeentehuis
* Informatieavond, op dinsdag 10 mei bent u van 19.30-21.00 uur bent u van harte welkom op de informatieavond over de concept Groenvisie 2011 in het gemeentehuis.
* Tijdens deze avond wordt de Groenvisie toegelicht en wordt u in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en een reactie te geven.

Reacties

U kunt van 21 april tot 2 juni 2011 een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel op de volgende wijzen:
* door uw reactie per post: postbus 70, 2900 AB CAPELLE AAN DEN IJSSEL
* door het invullen van het reactieformulier

* tijdens de informatieavond

Hoe gaat het verder?

Na de inspraakperiode wordt uw reactie beantwoord. Aansluitend wordt de Groenvisie 2011 met de beantwoording van inspraakreacties en voorstellen voor aanpassingen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw R.J. Muller, e-mail: r.muller@capelleaandenijssel.nl, telefoon: (010) 2848777 .

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie.
* PreParty, op parkeerplaats 3 van Sportpark Schenkel, zaterdag 2 juli 2011 van 16.00 uur tot 22.00 uur;
* Braderie , Stadsplein, Valk Holland, zaterdag 16 juli 2011 van 09.00 uur tot 17.00 uur.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Koninginnekermis op het parkeerterrein achter en naast het gemeentehuis aan de Lijstersingel van woensdag 27 april 2011 tot en met zondag 1 mei 2011;
* Koninginnedagviering op en rond het Stadsplein en kindervrijmarkt op het grasveld onder de Metrobaan op zaterdag 30 april 2011;
* Nationale Kampioenschappen Carrouselrijden, Capelse manege, Bermweg, zondag 1 mei 2011;
* Zendingsmarkt Eben Haezerschool, Duikerlaan 402, zaterdag 7 mei van 09.30 uur tot 15.00 uur;
* Sportdag Sjalomschool, grote veld in het Schollebos, woensdag 1 juni 2011 van 09.00 uur tot 12.00 uur;
* Straatspeeldag Fascinatio, nabij het Ardaplein, Ardalaan/Solislaan, woensdag 1 juni 2011 van 12.00 uur tot 18.00 uur;
* Sportdag Het Baken, grote veld in het Schollebos, vrijdag 10 juni 2011 van 07.00 uur tot 14.00 uur;
* Capelse Kunstmarkt, Kerklaan/Dorpsstraat, zaterdag 10 september 2011 van 10.00 uur tot 16.00 uur;
* Rommelmarkt Elimkerk, Stadsplein, zaterdag 24 september 2011 van 07.00 uur tot 17.00 uur.

TERRASVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Restaurant De Bank, Stadsplein 1 van 1 april 2011 tot en met 31 december 2013.

SPEELAUTOMATENVERGUNNING VERLEEND AAN

De Kroeg, Slotplein 62/63 voor de periode 1 april 2011 tot en met 31 maart 2016.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden op het E-Loket.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:


* Paasbijeenkomst Gereformeerde Kerk, winkelcentrum Puccinipassage 's-Gravenland, zondag 24 april 2011 tussen 19.00 uur en 20.00 uur;
* Paasactiviteiten Buurtbewoners Libellendans, Libellendans, zondag 24 april 2011 tussen 09.00 uur en 11.00 uur;
* LofPrijs in Schollevaar, Pier Panderplein, donderdag 7 juli 2011 tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

NADERE REGELGEVING GELUIDSNORMEN KONINGINNEDAGVIERING 2011

Het college maakt bekend dat zij 'nadere regels' heeft vastgesteld betreffende geluidsnormen tijdens Koninginnedagviering op zaterdag 30 april 2011.

Dit besluit houdt in:

* Geen normstelling geldt voor wat betreft geluid voor de uren gelegen tussen 10.00 uur en 18.00 uur;
* op 1e aanzegging van de politie en /of toezichthoudende ambtenaren dient in het belang van de openbare orde het geluidsniveau onmiddellijk teruggedraaid te worden;
* na 18.00 uur gelden (voor alle locaties met uitzondering van het evenemententerrein) de geluidsnormen zoals hieronder staan aangegeven:

Het equivalente geluidsniveau (Laeq), veroorzaakt door de aanwezige geluidsinstallaties c.q. versterkers, of door verrichte activiteiten, mag voor de gevels van de omliggende woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen niet meer bedragen dan:
* 55 dB(A): in de uren gelegen tussen 18.00 uur en 19.00 uur;
* 50 dB(A): in de uren gelegen tussen 19.00 uur en 23.00 uur;
* 45 dB(A): in de uren gelegen tussen 23.00 uur en 07.00 uur.

Na 18.00 uur gelden voor het evenemententerrein de normen zoals hieronder staan aangegeven:

Het equivalente geluidsniveau (Laeq), veroorzaakt door de aanwezige geluidsinstallaties c.q. versterkers, of door verrichte activiteiten, mag voor de gevels van de omliggende woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen niet meer bedragen dan:
* 75 dB(A): in de uren gelegen tussen 18.00 uur en 23.00 uur;
* 65 dB(A): in de uren gelegen tussen 23.00 uur en 23.30 uur.

Voor alle evenementen op Koninginnedag in de gemeente Capelle aan den IJssel geldt overigens dat hiervoor een vergunning vereist is.

Het volledige besluit en de overige stukken liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen van het gemeentehuis, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de unit Handhaving en Vergunningen telefoon (010) 2848658 .

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 12 april 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres
Toopuny-Dihal, B. - 31-10-1985 - 1e Articuslaan 32 Williams, J. M. - 23-02-1974 - Dotterlei 570
Franca, J.I. - 20-10-1981 - Schermerhoek 129
Franca, J.V.I. - 15-11-1999 - Schermerhoek 129
Franca, J.I.S. - 01-06-2006 - Schermerhoek 129
Franca, B.D.S.G. - 08-08-2007 - Schermerhoek 129
Steinke, J. - 29-03-1949 - Faurestraat 14

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 11 april 2011 (datum besluit 11 april 2011) kentekennummer 99-RS-PK, Elisabeth Musch erf 33.

Verzenddatum 11 april 2011 (datum besluit 11 april 2011) kentekennummer 09-PD-PL, Roekstraat 135.

Bovengenoemd besluiten, en de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.