Ingezonden persbericht


Vacaturesite StepStone lanceert applicatie voor Android smartphones Na de iPhone Job App lanceert StepStone de applicatie voor Android

Leiden, 21 april 2011 - Meer dan 1200 vacatures op www.stepstone.nl zijn nu ook beschikbaar op Android smartphones. StepStone, één van de belangrijkste vacaturesites in Europa, heeft nu haar Job App voor Android smartphones gelanceerd. Iedereen die een HTC, Motorola, Samsung, LG, Sony Ericson of Acer smartphone heeft, kan de applicatie downloaden en gebruiken.

Smartphone gebruikers kunnen vanaf nu ook via hun telefoon vacatures ontvangen die bij hen passen. De StepStone job App is één van de meeste interessante carrièretools in de Android Market Tools, onder andere dankzij de integratie van Google maps en de update van de zoekopdracht in één klik.

"Smartphones maken een steeds groter deel uit van het dagelijks leven. De StepStone Job App betekent dan ook een belangrijke stap voorwaarts. Onze iPhone applicatie werd een succes in Nederland en daarom hebben we beslist om voor alle smartphones op termijn een applicatie te ontwikkelen. We zien dat er al meer dan 15.000 vacatures per maand via de i-phone bekeken worden. Onze Android applicatie is de tweede in de rij en we zijn trouwens één van de eerste vacaturesites in Nederland die een applicatie voor smartphones lanceert. We hopen op deze manier nog meer mensen aan een baan te helpen, waar en wanneer ze willen", zegt Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland.

De StepStone Job App maakt het zoeken naar een baan gemakkelijker doordat de vacatures nu overal en altijd beschikbaar zijn. Werkzoekenden zijn maar één klik verwijderd van hun ideale baan - waar ze ook zijn en hoe laat het is. De applicatie combineert al de voordelen van de smartphone technologie om gemakkelijker vacatures te kunnen vinden: werkzoekenden kunnen bijvoorbeeld onmiddellijk vacatures zoeken waar ze zich ook bevinden, en kunnen de vacatures op een kaart bekijken.

De StepStone Job App is te vinden op de Android Market.

Over StepStone
Opgericht in 1996, is StepStone één van de meest succesvolle vacaturesites in Europa op het moment. Met meer dan negen miljoen bezoekers en meer dan 60.000 vacatures per maand, is StepStone een sterke partner in Europa voor de online recruitment markt. Alles wat StepStone doet heeft één doel: om zo goed mogelijk de beste kandidaten te matchen met de beste bedrijven. StepStone heeft 340 mensen in dienst in elf landen, en levert de hoogste kwaliteit service aan al haar klanten. Deze variëren van kleine lokale spelers tot grote internationale corporates in alle sectoren. Meer dan 16.000 erkende bedrijven, zoals bijvoorbeeld Deutsche Telekom, Siemens, Deloitte and Daimler, maken met veel success gebruik van StepStone in elf Europese landen om hoger opgeleiden te recruiten. StepStone is een dochtermaatschappij van Axel Springer AG in Berlijn.



Ingezonden persbericht