Ingezonden persbericht


Persbericht

Zellux brengt de zon naar bedrijfshallen
17 miljoen vierkante meter Nederlands dakoppervlak in één klap geschikt voor zonnestroom

Het Twentse bedrijf Zelziuz heeft een unieke manier gevonden om zonnestroom beschikbaar te maken voor bedrijvenparken en industrieterreinen. Zellux is een draagsysteem dat het gewicht van zonnepanelen tot tien keer reduceert. De meeste dakconstructies van Nederlandse bedrijfshallen en loodsen waren niet berekend op het dragen van zonnepanelen. Dankzij deze vinding is zeventien miljoen vierkante meter dakoppervlakte in Nederland ineens beschikbaar voor zonnestroom.

Zellux is ontwikkeld door Energetik, de Duitse partner van Zelziuz. Beide bedrijven zochten al geruime tijd naar een oplossing voor het probleem waar veel bedrijventerreinen mee kampen. Juist bedrijfshallen beschikken over grote dakoppervlaktes en het is zonde deze niet te benutten.

Zellux is niet alleen tien keer lichter dan gebruikelijke systemen (weegt gemiddeld maar tien kilo per vierkante meter), het staat ook nog eens los op het dak. Door een vernuftig systeem is gaten boren in het dak overbodig. Per gebouw wordt een uitgekiende berekening gemaakt waarin met allerlei factoren rekening wordt gehouden. Het is uitvoerig getest zowel in Nederland als in Duitsland. De proefopstelling in ons land hield zonder moeite stand tegen de najaars- en winterstormen. In Duitsland heeft het systeem inmiddels het TÜV-keurmerk gekregen. Voor bedrijven is het dit jaar fiscaal nog zeer aantrekkelijk te investeren in zonnestroom. In 2011 geldt namelijk nog een gunstige energie investeringsaftrek.

Kijk voor meer informatie op www.zelziuz.nl of www.zellux.nl Zelziuz is een frisse Twentse onderneming in 'nieuwe energie'. De missie van Zelziuz is het toegankelijk maken van duurzame energie voor alle Nederlanders.
---




Ingezonden persbericht