Steeds meer mogelijkheden voor biologisch eten op vakantie
Persbericht van Thomas Cook
Vers geserveerd lokale biologisch eten tijdens uw vakantie
Hotel SENTIDO Perissia heeft een geheel eigen biologische boerderij
Hoofddorp, april 2011 - Aromatische gekweekte olijven, tomaten, druiven
en vijgen, alsook vers geoogste pistachenoten en pinda's. Gasten van
het SENTIDO Perissia hotel in de Turkse vakantieregio van Side worden
in de zes restaurants verwend met producten uit de eigen boerderij van
het hotel.
"Op onze boerderij hebben we 500 hectare oogst biologische appels en
biologische groenten, drukken we onze eigen olijfolie en produceren wij
wijn uit onze biologische druiven. Al deze inspanning is de moeite
waard omdat goede catering behoort tot één van de belangrijkste
factoren voor een gast om te kiezen voor een hotel. 37 procent van onze
gasten zijn vaste bezoekers ", vertelt Ahmet Turgan, General Manager
van het vijfsterren hotel. "Fruit, groenten, olijven, olijfolie, brood,
jam en noten geserveerd met biologische kwaliteit en zonder
toevoegingen rechtstreeks van de boerderij. Onze koks bereiden veel van
de gerechten direct aan het buffet waardoor de gasten precies zien
welke ingrediënten gebruikt worden. "
Het hotel en de boerderij profiteren van hun ligging aan de Turkse
Middellandse Zeekust. De Turkse Rivièra staat bekend als de tuin van
het land. De hellingen van het Taurusgebergte zorgen voor een ideaal
klimaat. Groenten, fruit en granen groeien, vooral goed op de
vruchtbare vlaktes van het Middellandse Zeegebied. Op de boerderij van
de familie van de hotelhouder werken 60 personen. Olijfbomen en
wijnstokken groeien op een oppervlakte van 250 hectare, terwijl de
fruitbomen en moestuinen te vinden zijn op de resterende 250 hectare.
De olijfolie en de wijn wordt geperst en ter plaatse verwerkt. Ongeveer
60 procent van de wijn die aangeboden wordt in het hotel komt voort uit
deze wijngaard.
Informatie over SENTIDO Perissia:
Het vijfsterren SENTIDO Perissia ligt direct aan een lang zandstrand en
3 km van het historische centrum van Side. Gasten kunnen kiezen uit een
buffetrestaurant en vijf à-la-carte restaurants gespecialiseerd in
visgerechten, barbecue eten, Turkse, Italiaanse en Chinese gerechten.
Vijf bars, een Turks cafe en drie zwembaden zorgen voor een perfecte
vakantie. Bezoekers kunnen zich ontspannen in het onlangs gerenoveerde
wellness-centrum, met sauna en Turks stoombad. Sportliefhebbers kunnen
kiezen uit verschillende watersporten, tennis, volleybal en basketbal
evenals aerobics en zwembad gymnastiek. Voor kinderen biedt het hotel
een kinderclub met een outdoor speeltuin, diverse activiteiten, een
bioscoop en een apart kinderzwembad. SENTIDO Perissia heeft 352 kamers
die zijn uitgerust met marmeren vloeren, satelliet-tv, koffie-en
theefaciliteiten, minibar en airconditioning.
Over SENTIDO
SENTIDO Hotels & Resorts kan geboekt worden via het internet
www.sentidohotels.com of via reisorganisatie Neckermann reizen. SENTIDO
Hotels & Resorts is een internationaal hotelmerk wat in 2009 is
opgericht, met 31 hotels en resorts in Egypte, Griekenland, Kenia,
Spanje, Tunesië, Turkije en Cyprus, als ook twee cruiseschepen op de
nijl. De hotels bevinden zich allemaal in het vier-sterren plus
segment, en opereren onder de voorwaarden van een franchise contract.
Het concept is bedoelt voor singles, couples en kleine families, die
naast service en kwaliteit, ook veel waarde hechten aan gezondheid en
wellness faciliteiten naast een breed aanbod aan sport en
entertainment. Het in 2010 geïntroduceerde SENTIDO entertainment
concept is ontwikkeld door internationale experts en bevat 3 modules;
Body & Mind, Family & Kids en Culture & Entertainment. SENTIDO is
onderdeel van de internationale Thomas Cook groep. Het SENTIDO
hoofdkantoor bevindt zich in Oberursel, vlakbij Frankfurt in Duitsland.
Links:
http://www.thomascook.nl
Organisatie info:
Thomas Cook
Voor fotomateria
al of eventuele overige informatie nodig ik u uit om contact op te nemen met:
Hanita van der Meer, SENTIDO Sales Manager Nederland.
Tel. 023 513 5687 / GSM 0031.6. 5154 9171 / Mail. hanita.van.der.meer@thomascoo
k.nl