Steeds meer mogelijkheden voor biologisch eten op vakantie

Persbericht van Thomas Cook

Vers geserveerd lokale biologisch eten tijdens uw vakantie

Hotel SENTIDO Perissia heeft een geheel eigen biologische boerderij

Hoofddorp, april 2011 - Aromatische gekweekte olijven, tomaten, druiven en vijgen, alsook vers geoogste pistachenoten en pinda's. Gasten van het SENTIDO Perissia hotel in de Turkse vakantieregio van Side worden in de zes restaurants verwend met producten uit de eigen boerderij van het hotel.

"Op onze boerderij hebben we 500 hectare oogst biologische appels en biologische groenten, drukken we onze eigen olijfolie en produceren wij wijn uit onze biologische druiven. Al deze inspanning is de moeite waard omdat goede catering behoort tot één van de belangrijkste factoren voor een gast om te kiezen voor een hotel. 37 procent van onze gasten zijn vaste bezoekers ", vertelt Ahmet Turgan, General Manager van het vijfsterren hotel. "Fruit, groenten, olijven, olijfolie, brood, jam en noten geserveerd met biologische kwaliteit en zonder toevoegingen rechtstreeks van de boerderij. Onze koks bereiden veel van de gerechten direct aan het buffet waardoor de gasten precies zien welke ingrediënten gebruikt worden. "

Het hotel en de boerderij profiteren van hun ligging aan de Turkse Middellandse Zeekust. De Turkse Rivièra staat bekend als de tuin van het land. De hellingen van het Taurusgebergte zorgen voor een ideaal klimaat. Groenten, fruit en granen groeien, vooral goed op de vruchtbare vlaktes van het Middellandse Zeegebied. Op de boerderij van de familie van de hotelhouder werken 60 personen. Olijfbomen en wijnstokken groeien op een oppervlakte van 250 hectare, terwijl de fruitbomen en moestuinen te vinden zijn op de resterende 250 hectare. De olijfolie en de wijn wordt geperst en ter plaatse verwerkt. Ongeveer 60 procent van de wijn die aangeboden wordt in het hotel komt voort uit deze wijngaard.

Informatie over SENTIDO Perissia:
Het vijfsterren SENTIDO Perissia ligt direct aan een lang zandstrand en 3 km van het historische centrum van Side. Gasten kunnen kiezen uit een buffetrestaurant en vijf à-la-carte restaurants gespecialiseerd in visgerechten, barbecue eten, Turkse, Italiaanse en Chinese gerechten. Vijf bars, een Turks cafe en drie zwembaden zorgen voor een perfecte vakantie. Bezoekers kunnen zich ontspannen in het onlangs gerenoveerde wellness-centrum, met sauna en Turks stoombad. Sportliefhebbers kunnen kiezen uit verschillende watersporten, tennis, volleybal en basketbal evenals aerobics en zwembad gymnastiek. Voor kinderen biedt het hotel een kinderclub met een outdoor speeltuin, diverse activiteiten, een bioscoop en een apart kinderzwembad. SENTIDO Perissia heeft 352 kamers die zijn uitgerust met marmeren vloeren, satelliet-tv, koffie-en theefaciliteiten, minibar en airconditioning.

Over SENTIDO
SENTIDO Hotels & Resorts kan geboekt worden via het internet www.sentidohotels.com of via reisorganisatie Neckermann reizen. SENTIDO Hotels & Resorts is een internationaal hotelmerk wat in 2009 is opgericht, met 31 hotels en resorts in Egypte, Griekenland, Kenia, Spanje, Tunesië, Turkije en Cyprus, als ook twee cruiseschepen op de nijl. De hotels bevinden zich allemaal in het vier-sterren plus segment, en opereren onder de voorwaarden van een franchise contract. Het concept is bedoelt voor singles, couples en kleine families, die naast service en kwaliteit, ook veel waarde hechten aan gezondheid en wellness faciliteiten naast een breed aanbod aan sport en entertainment. Het in 2010 geïntroduceerde SENTIDO entertainment concept is ontwikkeld door internationale experts en bevat 3 modules; Body & Mind, Family & Kids en Culture & Entertainment. SENTIDO is onderdeel van de internationale Thomas Cook groep. Het SENTIDO hoofdkantoor bevindt zich in Oberursel, vlakbij Frankfurt in Duitsland.

Links:
http://www.thomascook.nl
Organisatie info:

Thomas Cook

Voor fotomateria al of eventuele overige informatie nodig ik u uit om contact op te nemen met: Hanita van der Meer, SENTIDO Sales Manager Nederland.

Tel. 023 513 5687 / GSM 0031.6. 5154 9171 / Mail. hanita.van.der.meer@thomascoo k.nl