Politie Gelderland-Zuid

Autoinbreker aangehouden

Tiel, 21-04-2011 o In de nacht van woensdag op donderdag, rond middernacht, kwam er een melding van een autoinbraak aan de Burgmeester Schullstraat in Tiel. Door snel handelen van de familie kon de politie even later in de omgeving van de Wadenoijenlaan gericht zoeken naar een verdachte. Die werd op een parkeerplaats inderdaad aangetroffen en aangehouden.

Een bewoner aan de Burgemeester Schullstraat werd wakker van een autoalarm dat afging en rende naar buiten. Hij zag nog net een blauwe auto wegrijden met gedoofde lichten. Het bleek te gaan om de auto van zijn zoon. Aan de passagierszijde van de auto bleek een deur verbogen, en een autoradio en usb-stick waren weggenomen. De man waarschuwde meteen de politie.

Een andere zoon van de bewoner was ondertussen achter de blauwe auto aangereden en had die waarschijnlijk op de Wadenoijenlaan zien rijden. Politieagenten gingen die kant op en troffen op een parkeerplaats een blauwe auto die voldeed aan de omschrijving, met daarin een man. Zij spraken deze persoon, die een usb-stick vast hield, aan en bekeken vervolgens zijn auto. De agenten vonden al snel de autoradio van de melder. Hierop is de man, van 23 jaar uit Maurik, als verdachte aangehouden.

De 23-jarige is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Agenten hebben van een 19-jarige Tielenaar een aangifte opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 21-04-2011 12:47 | © Regio Gelderland-Zuid |