Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 21-04-2011

Verkeersongeval met letsel

VEENENDAAL Op woensdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden, waarbij de bestuurder van een auto en een fietsster betrokken waren.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Adriaan P. de Kleuverstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 36-jarige bestuurder uit Renswoude met zijn auto achteruit was gereden. Hierbij had hij een 49-jarige vrouw uit Veenendaal over het hoofd gezien, waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw kwam ten val en is met pijn in haar rug en voet naar het ziekenhuis gebracht.

Baldadigheid

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Een jongen kreeg op woensdagmiddag een bekeuring, omdat hij een fikkie had gestookt.

Rond 20.35 uur kreeg de politie een melding van jongens die een vuurtje aan het stoken waren op de Willem van Abcoudelaan. Agenten gingen direct ter plaatse, waar zij de jongens aantroffen. Het vuur was uit, maar smeulende kranten werden wel aangetroffen. De brandweer heeft de smeulende hoop geblust. De jongen die het vuurtje aangestoken had, 14 jaar en afkomstig uit Driebergen-Rijssenburg, kreeg een bekeuring voor baldadigheid. In overleg met de ouders werd het proces-verbaal overgedragen aan Bureau Halt voor afhandeling middels een alternatieve straf.

Tasjesroof

VEENENDAAL Op woensdagavond werd een vrouw van haar tas beroofd. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 22.00 uur een melding van een straatroof op de Lange Vore. Een 19-jarige vrouw uit Zwolle zat in een bushokje op de bus te wachten, toen zij twee jongens aan de overkant zag staan. Ze staken over en één van de jongens sprak de vrouw aan. De andere jongen pakte ondertussen haar tas en samen renden de jongens de Vijgendam in, richting de Grote Beer. Een getuige wist te vertellen dat de jongens een parkje in waren gerend.

Signalement verdachte 1:


- licht getint


- 18-23 jaar


- 1.70-1.75 meter


- normaal postuur


- baardgroei aan de zijkanten van zijn kaak


- donkere, loszittende kleding

Signalement verdachte 2:


- licht getint


- 18-23 jaar


- 1.75 meter


- mager postuur


- donkere, loszittende kleding

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verlaten plaats verkeersongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE Een man reed door na een aanrijding. De politie wist de gegevens van de man te achterhalen.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding, waarbij een van de betrokkenen was doorgereden. Een 62-jarige vrouw uit Houten reed in haar auto over de Birkastraat richting de Karolingersweg. Ter hoogte van de Kaupangstraat reed een 39-jarige man uit Wijk bij Duurstede achteruit uit een parkeervak. Hierbij botste hij tegen de vrouw aan. Tijdens het invullen van de schadeformulieren wilde de man zijn gegevens niet verstrekken, waarna de politie werd gebeld. De man vertrok vervolgens, zonder iets te hebben achtergelaten. Aan de hand van het kenteken hebben agenten de man achterhaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Openbare schennis der eerbaarheid

RHENEN Een man werd op woensdagmiddag aangehouden op verdenking van schennis.

Rond 17.20 uur kreeg de politie een melding dat een man schennis had gepleegd op de Cuneraweg. Een man had zijn geslachtsdeel laten zien aan een 10-jarig meisje uit Rhenen. De slimme meid had het kenteken van de auto waar de man in reed onthouden en zo kon de politie de tenaamgestelde achterhalen. Agenten gingen naar de woning van de verdachte, een 43-jarige man uit Rhenen, en hielden hem aan op verdenking van schennis. Aangezien de man in dienst is bij de luchtmacht, is het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.