Talis


`Een Eigen Huis' van Talis.

Wind mee voor mensen die willen kopen.

Talis gaat verder met het op weg helpen bij `wooncarrières'. Zo biedt de woningcorporatie vrijgekomen huurwoningen te koop aan tegen gunstige koopvoorwaarden van Koopgarant, onder de noemer `Een Eigen Huis' van Talis. Dit biedt een oplossing voor de nieuwe EU-regels. Die hebben tot gevolg dat woningzoekenden met een inkomen boven 33.614 euro nauwelijks voor een sociale huurwoning in aanmerking komen. Huren in de prijsklasse boven 650 euro is voor hen meestal geen optie. Voor een koopwoning hebben deze woningzoekenden net te weinig inkomen.

De eerste vrijgekomen huurwoning staat nu met Koopgarant te koop in de wijk Aldenhof. Woningzoekenden met een jaarinkomen tot EUR 43.000 komen in aanmerking voor Koopgarant. Binnenkort verwacht Talis meer van deze woningen aan te bieden in ook andere wijken in Nijmegen. Vanaf vorig jaar bood Talis al veel huurders hun woning te koop aan. Nu krijgen ook anderen met een middeninkomen deze kans. Onder de noemer `Een Eigen Huis' van Talis gelden de aantrekkelijke voorwaarden van Koopgarant:
* De maandlasten zijn lager: het aankoopbedrag van een woning ligt tot 25 procent onder de normale verkoopprijs.
* Talis koopt de woning terug tegen de onafhankelijk vastgestelde marktwaarde.

* Talis deelt in het eventuele winst of verlies bij terugkoop.

Het nieuwe koopaanbod is goed nieuws voor woningzoekenden met een inkomen boven de 33.614 euro. Bijvoorbeeld: een stel met twee schoolgaande kinderen van 13 en 15 jaar oud en met een gezamenlijk inkomen van 41.000 euro zoekt een iets ruimere woning, zodat de kinderen ieder een eigen slaapkamer hebben om huiswerk te maken. Het gezin staat al een tijdje ingeschreven, maar heeft volgens de Europese regels een te hoog inkomen voor een woning met sociale huurprijs. Voor een reguliere hypotheek of een duurdere huurwoning is het inkomen net te laag. Maar met Koopgarant komt een grotere woning ineens wel dichterbij, via het aanbod `Een Eigen Huis' van Talis.

De aangeboden woningen staan op de site www.taliseigenhuis.nl. Talis verwacht veel belangstelling. De eerste woning is tijdens een open huis te bezichtigen op woensdag 27 april tussen 16.30 - 18.00 uur. Er wordt geloot onder degenen die de woning willen kopen.